Bontonfilm – Velká svatba

Společnost Bontonfilm opět využívá konec týdne a v neděli 22. září 2013 posílá do trafik za 299,- Kč remake komedie Velká svatba. Nejvyšší čas zahrát si na rodinu.

Missy a Alejandro jsou mladí, krásní a chtějí se vzít. Na tom by nebylo nic tak divného, jen kdyby se do věci nevložila Alejandrova přísně katolická biologická matka, která se nečekaně rozhodla letět přes půl světa, aby se chystané svatby zúčastnila. A právě její bigotní přístup k víře se neslučuje se skutečností, že manželé Griffinovi, kteří Alejandra vychovali jako vlastního, jsou rozvedeni. Exmanželé Don a Ellie Griffinovi se tedy pustí do ne zrovna šťastné taškařice a rozhodnou se, že před Alejandrovo biologickou matkou zahrají po dobu svatby spokojený manželský páreček. Což je možná zábavné pro jejich děti Lylu a Jareda, ale už méně pro Donovu dlouholetou partnerku Bebe. K tomu si přidejte oddávajícího kněze otce Moinighana v podání Robina Williamse a musí vám být jasné, že je všechny čeká opravdu perný víkend!

Herecké hvězdy Robert De Niro, Katherine Heigl, Diane Keaton, Amanda Seyfried, Topher Grace, Susan Sarandon a Robin Williams září v romantické komedii o rodině, která se snaží přežít víkendovou oslavu, jež hrozí fiaskem. Poté, co se na svatbu svého syna nečekaně dostaví jeho přísně konzervativní biologická matka, musí jeho adoptivní rodiče, dávno rozvedení Don a Ellie Griffinovi, k pobavení svých dospělých dětí i přátel, znovu sehrát šťastný manželský pár. Na Griffinovi čeká nesnadný úkol. Pod drobnohledem svatebčanů se musí vyrovnat s minulostí, přítomností i budoucností – a hlavně se nesmí navzájem zabít.

Na imdb.com 53 procent, totéž na csfd.cz: Jako kdyby to snad natočili u nás… Spousta postav, známí herci, a přitom nevtipná kravina na kvadrát.

Zadní strana

Žánr: Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 85 minut

Původní název: The Big Wedding

Světová premiéra: 25. dubna 2013 – Izrael / Libanon

Kinopremiéra v ČR: 9. května 2013

Režie: Justin Zackham

Námět: Jean-Stéphane Bron, Karine Sudan (film „Mon frère se marie“)

Scénář: Justin Zackham

Produkce: Danny Dimbort, Anthony Katagas, Avi Lerner, Matthew O’Toole, Clay Pecorin, Chris Robert, Richard Salvatore, Trevor Short, John Thompson, Harry J. Ufland, Justin Zackham

Hudba: Nathan Barr

Kamera: Jonathan Brown

Střih: Jon Corn

Kostýmy: Aude Bronson-Howard  

Společnost: Two Ton Films / Millennium Films

Natáčeno: Stamford, Connecticut, USA / Connecticut, USA / Darien, Connecticut, USA / Greenwich, Connecticut, USA

Hrají: Robert De Niro (Don Griffin), Katherine Heigl (Lyla Griffinová), Diane Keaton (Ellie Griffinová), Amanda Seyfried (Missy O’Connorová), Topher Grace (Jared Griffin), Susan Sarandon (Bebe McBrideová), Robin Williams (otec Moinighan), Ben Barnes (Alejandro Griffin), Christine Ebersole (Muffin O’Connorová), David Rasche (Barry O’Connor), Patricia Rae (Madonna Sotoová), Ana Ayora (Nuria Sotoová), Kyle Bornheimer (Andrew), Megan Ketch (Jane), Christa Campbell (Kim), Ian Blackman (hoteliér), Shana Dowdeswell (servírka), Doug Torres (čekající otec), Marvina Vinique (matka), Joshua Nelson (dělník), Quincy Dunn-Baker (Kevin), Sylvia Kauders (starší žena), Edmund Lyndeck (starší manžel), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný