Hollywood Classic Entertainment – Sherlock 1 (2. série) – Skandál v Belgravii

Původně na pondělí 23. září 2013 avizovaná novinka společnosti Hollywood Classic Entertainment už v přehledu distribuce PNS figuruje v novém termínu, takže se zájemci dočkají snad ve středu 25. září 2013, kdy by měl být v prodeji disk Sherlock 4 (1. díl 2. série) – Skandál v Belgravii za 99,- Kč. Krásná domina rozehrává rafinovanou hru o dominanci se samotným Sherlockem Holmesem.

V první epizodě nové sezóny ohrožují kompromitující fotografie a vydírání samotné srdce britské správy. Pro Sherlocka a Johna však tato hra nabírá i mnohem větší obrátky, když začnou bojovat s mezinárodním terorismem, zběhlými agenty CIA a tajným spiknutím uvnitř britské vlády. Tento případ jejich životy však zahalí daleko temnějším stínem, než by si vůbec dokázali představit, když se velký detektiv setkává s nepřítelem stejně chladným, nelítostným a geniálním, jako je on sám. Pro Sherlocka Holmese bude Irene Adler vždy žena všech žen!

Na imdb.com má tahle epizoda 92 procent.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Krimi / Drama / Mysteriozní

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 2012

Délka: 90 minut

Původní název: Sherlock – A Scandal in Belgravia

Světová premiéra: 1. ledna 2012 – Velká Británie

Režie: Paul McGuigan

Námět: Arthur Conan Doyle

Scénář: Mark Gatiss, Steven Moffat

Produkce: Charlotte Ashby, Rebecca Eaton, Mark Gatiss, Bethan Jones, Steven Moffat, Beryl Vertue, Sue Vertue

Hudba: David Arnold, Michael Price

Kamera: Fabian Wagner

Střih: Charlie Phillips

Kostýmy: Sarah Arthur

Společnost: Hartswood Films West / BBC cymru Wales / Masterpiece Theatre

Hrají: Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes), Martin Freeman (Dr. John Watson), Una Stubbs (paní Hudsonová), Rupert Graves (DI Lestrade), Mark Gatiss (Mycroft Holmes), Andrew Scott (Jim Moriarty), Loo Brealey (Molly Hooperová), Danny Webb (DI Carter), Andrew Havill (štolba), Todd Boyce (Neilson), Oona Chaplin (Jeanette), Richard Cunningham (bázlivý muž), Rosemary Smith (vdaná žena), Simon Thorp (obchodník), Anthony Cozens (mladý muž), Munir Khairdin (hrůzostrašný kluk), Nathan Harmer (Phil), Luke Newberry (mladý policista), Darrell Las Quevas (Plummer), Rosalind Halstead (Kate), Peter Pedrero (lukostřelec), Honor Kneafsey (holčička), Ilana Kneafsey (holčička), Thomasin Rand (kráska), Lara Pulver (Irene Adler), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PALDVD5 16:9

Bonus: žádný