Filmag zábava – Hurikán smrti

Vypadá to, že jestli se nějaká filmografie dá u nás zkompletovat, tak to bude ta z tvůrčí dílny studia Asylum. V edici Filmag Zábava se v pátek 4. října 2013 za 129,- Kč objeví další jejich skvost Hurikán smrti. Ani tornádo, ani hurikán. Tohle je něco silnějšího!

Jeden ze známých principů říká: „Myšlenka nemožnosti pohromy často vede právě ke katastrofě.“ Jeho platnost se potvrdí v případě experimentů s novým typem udržitelné energie, které se vymknou kontrole a v podobě nepřirozeně silné bouře začnou ohrožovat nejen pobřeží Spojených států, ale i celou Severní Ameriku. Tuto oblast sužuje série hurikánů a kdo se před nimi neukryje do bezpečí, ten to má spočítané. Středoškolský učitel přírodních věd Nathan Sims (Casper Van Dien) se ocitne přímo v centru událostí. Musí dostat svou ženu a syna do bezpečí dříve, než se hurikány spojí a vytvoří tzv. „hyperkán“, bouři dost silnou na to, aby z mapy vymazala celé Spojené státy.

Na imdb.com 24 procent, na csfd.cz  vskutku geniální jediné procento: Každý, kdo je na tohle schopen koukat dobrovolně a vydrží až do konce, by zasloužil státní cenu. Už jen ten nápad kroužit kolem tornáda v balonech! A ujet autem před pohromou, blížící se rychlostí 500 mil za hodinu, to je zřejmě běžná záležitost… Jeden ze zahraničních komentářů jde na věc hodně tvrdě: I když to není nejhorší film, který jsem viděl, tak bych si spíš vypíchnul oči lžící, než se dívat znovu. Nechte své největší nepřátele dívat se na tento film a nebudete v podezření, až zemřou na infarkt..

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Akční / Sci-fi

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 90 minut

Původní název: 500 MPH Storm

Světová premiéra: 26. února 2013 – USA (direct-to-DVD)

Režie: Daniel Lusko

Scénář: Hank Woon Jr.

Produkce: Paul Bales, David Michael Latt, Nancy Leopardi, David Rimawi

Hudba: Chris Ridenhour

Kamera: Richard J. Vialet

Střih: Rob Pallatina

Kostýmy: Dusty Wilson

Společnost: Indy Entertainment / The Asylum

Natáčeno: Albuquerque, New Mexico, USA

Hrají: Casper Van Dien (Nathan Sims), Michael Beach (Simon Caprisi), Sarah Lieving (Mona Simsová), Bryan Head (Johnny Sims), Keith Meriweather (kapitán Wright), Chad Brummett (Gage), James Lawrence Sicard (specialista Tudor), Dale O’Malley (technik Oxenberg), Hayley Derryberry (technik Lewisová), Alex Knight (seržant Gentile), Jeremiah Wood (vědecký pracovník #1), Lawrence ‚Lamb‘ Kruckeberg (vědecký pracovník #2), Stephen Turselli (vědecký pracovník #3), Gerard Pitpitan (vědecký pracovník #4), Kim Trujillo (reportér), Morgan Estill (kameraman), Tommy Goodwin (panikařící muž), Paul J. Porter (seržant Buchanan), Paul Modesto (seržant Modesto), Jermaine Washington (voják), Galen Hutchison (voják), Lava Buckley (voják), Dawn Haway (voják), Candice Parson (voják), Olivia Aragon (voják), Ashley Sisneros (voják), Nick Gilman (voják), Arik Aguirre (voják), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (1,78:1)

Bonus: