Magic Box – Robin Hood: Král zbojníků

Dalším titulem v edičním balení DVD bestsellery, který společnost Magic Box posílá v úterý 8. října 2013 do trafik za 199,- Kč, bude DVD Robin Hood: Král zbojníků. Poprvé s českým dabingem a navíc v prodloužené verzi.

Ve výpravném filmovém zpracování středověkého příběhu z 11. století triumfuje držitel Ceny Akademie® Kevin Costner jako legendární vůdce zbojníků ze Sherwoodu.

Napínavá linie divácky oblíbeného snímku je bohatší o 11 minut dosud nezveřejněných záběrů – hlavně tedy o zlé skutky a zlověstný původ Hoodova úhlavního nepřítele šerifa z Nottinghamu (Alan Rickman). Ve filmu dále hrají Morgan Freeman, Christian Slater a Mary Elizabeth Mastrantonio. Okázalá produkce se natáčela v Británii a ve Francii, kde se historické stavby střídají s majestátními lesy a barvitě realistickými odkazy na Starou Anglii a tvoří tak spolu starodávný a nadčasový svět zároveň.

Rok 1194. Robin z Locksley unikne z maurského zajetí v Jeruzalémě a vrací se do Anglie. V Nottinghamu se dozvídá, že jeho otec byl zabit, protože se odmítl připojit k tažení šerifa z Nottinghamu proti králi Richardovi. Robin se svým přítelem Azeemem naleznou útočiště v Sherwoodském lese, který ovládají zbojníci, vedení Malým Johnem a Willem Scarlettem. Robin se stává vůdcem bandy, která se denně rozrůstá o uprchlíky před šerifovou krutostí.

Králova sestřenice Mariana, jejíž ochranu svěřil do Robinových rukou dívčin zemřelý bratr, je unesena šerifem, který chce sňatkem s ní podpořit svůj nárok na anglický trůn. Několik zbojníků je zajato a Will se nabídne šerifovi, že Robina zabije výměnou za znovuzískanou svobodu. Plánovanou popravu zbojníků a šerifovu svatbu překazí Robin se svými lidmi odvážným přepadením Nottinghamského hradu. Robin se smíří s Willem, který je jeho nevlastním bratrem a v souboji zabije proradného šerifa. Na svatbu Robina a Mariany, která se koná v Sherwoodském lese, se dostaví nečekaný host – král Richard – Lví srdce.

Na imdb.com 68 procent, na csfd.cz 80: Hrdinský veleepos je skvělou podívanou, i když jde vlastně jen o hollywoodskou limonádu.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Akční / Dobrodružný / Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1991

Délka: 149 minut

Původní název: Robin Hood: Prince of Thieves

Světová premiéra: březen 1991 – USA (American Film Market)

Kinopremiéra v ČR: 22. listopadu 1991

Režie: Kevin Reynolds

Scénář: Pen Densham, John Watson

Produkce: Gary Barber, Pen Densham, Michael J. Kagan, Richard Barton Lewis, David Nicksay, James G. Robinson, John Watson, Kevin Costner

Hudba: Michael Kamen

Kamera: Douglas Milsome

Střih: Peter Boyle

Kostýmy: John Bloomfield

Společnost: Warner Bros. / Morgan Creek Productions

Natáčeno: Alnwick Castle, Alnwick, Northumberland, Velká Británie / Aysgarth Falls, Aysgarth, Wensleydale, North Yorkshire, Velká Británie / Burnham Beeches, Buckinghamshire, Velká Británie / Calvados, Francie / Carcassonne, Aude, Francie / Hadrian’s Wall, Northumberland, Velká Británie / Hardraw Force, Hardraw, Wensleydale, North Yorkshire, Velká Británie / Highclere Castle, Highclere, Hampshire, Velká Británie / Hulne Park, Northumberland, Velká Británie / Hulne Priory, Northumberland, Velká Británie / Metz, Moselle, Francie / New Forest, Hampshire, Velká Británie / Old Wardour Castle, Salisbury, Wiltshire, Velká Británie / Seven Sisters, East Sussex, Velká Británie / Shepperton Studios, Shepperton, Surrey, Velká Británie

Hrají: Kevin Costner (Robin z Locksley / Robin Hood), Morgan Freeman (Azeem), Mary Elizabeth Mastrantonio (Marian Duboisová), Christian Slater (Will Scarlett), Alan Rickman (George, šerif z Nottinghamu), Geraldine McEwan (Mortianna), Michael McShane (fráter Tuck), Brian Blessed (Lord Locksley), Michael Wincott (Guy z Gisborne), Nick Brimble (Malý John), Soo Drouet (Fanny), Daniel Newman (Wulf), Daniel Peacock (Bull), Walter Sparrow (Duncan), Harold Innocent (biskup z Herefordu), Jack Wild (Much, Millerův syn), Michael Goldie (Kenneth z Cowfallu), Liam Halligan (Peter Dubois), Marc Zuber (vyšetřovatel), Merelina Kendall (stařena), Imogen Bain (Sarah), Jimmy Gardner (farmář), Bobby Parr (vesničan), Brayn Adams (zpěvák), Sean Connery (král Richard), a další

V českém znění: Vladimír Dlouhý – Kevin Costner, Pavel Rímský – Morgan Freeman, Kamila Špráchalová – Mary Elizabeth Mastrantonio, Pavel Trávníček – Alan Rickman, Jiří Knot – Michael McShane, Ludvík Král – Christian Slater, Josef Carda, Jiří Zavřel, Bohuslav Kalva – Nick Brimble, Vlastimil Zavřel, Pavel Vondra – Michael Wincott, Karel Urbánek, Jiří Holý – Walter Sparrow, Bohumil Švarc – Sean Connery, Jiří Valšuba, Valérie Zawadská, Vlasta Žehrová, Jaroslava Obermaierová, Petr Říčánek, Anežka Pohorská

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,85:1)

Bonus: žádný