Bontonfilm – Zlomené město

Do „premiérové" hegemonie konkurence se společnost Bontonfilm vmezeří ve středu 23. října 2013 za 199,- Kč do trafik thrillerem Zlomené město. Důkaz je ta nejmocnější zbraň.

New York, město, které nikdy nespí, plné ruchu i nebezpečí a právě v něm hájil zákon Billy Taggart, chlouba policejního sboru. Billy pro svou práci dýchal, ale jednoho dne při vyšetřování vraždy zašel příliš daleko. Když jeden gauner znásilnil a zavraždil sestru jeho přítelkyně, rozhodl se, že trochu obejde spravedlnost a potrestá ho sám trestem nejvyšším.

 

Teď je z něj už jen bývalý policista, který se v Brooklynu snaží uživit aspoň jako soukromý detektiv, ale příliš mu to nejde. Jednoho dne mu svitne naděje, že se jeho život může vrátit do starých kolejí. Starosta města Nicholas Hostetler mu totiž nabídne vrácení policejního odznaku i pistole a k tomu ještě pěkného balíku peněz.

 

Nabídka je ale spojená s jednou podmínkou. Starosta, který je ve městě velice oblíbený, má silné podezření, že jej jeho atraktivní manželka Cathleen podvádí, údajně s člověkem z týmu starostova politického oponenta. A právě tyto starostovy pochybnosti dostane Billy za úkol prověřit a zjistit, s kým se jeho žena stýká. Do pátrání se vrhne s plným nasazením, ale netuší, že tímhle rozhodnutím strká hlavu do oprátky.

 

Záhy zjistí, že nejde jen o banální nevěru, zvláště když na cestě za pravdou jej doprovází kaluže krve. Z banální sledovačky a nevěry se vyklube pořádně morbidní příběh, v němž se objevují mrtví, a Billy je v tom najednou až po uši, protože si uvědomí, že možná nestojí na té správné straně barikády. Dochází mu, že jde o mnohem více a že se sám zapletl do starostových intrik. A tak mu nezbývá nic jiného, než jeho víra ve spravedlnost a pistoli.

 

Na imdb.com 61 procent, na csfd.cz 60: Detektivní klasika s dobrými herci, slušnou zápletkou a solidním scénářem, který ale čertvíproč moc nefunguje.

Zadní strana 

Žánr: Krimi / Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 104 minut

Původní název: Broken City

Světová premiéra: 18. ledna 2013 – USA / Kanada / Indie / Taiwan / Turecko

Kinopremiéra v ČR: 21. února 2013

Režie: Allen Hughes

Scénář: Brian Tucker

Produkce: Brandt Anderson, William S. Beasley, Remington Chase, Randall Emmett, George Furla, Brandon Grimes, Allen Hughes, Scott Lambert, Stephen Levinson, Fredrik Malmberg, Stepan Martirosyan, Arnon Milchan, Jeff Rice, Scott Robinson, Teddy Schwarzman, Adi Shankar, Spencer Silna, Ben Stillman, Brian Tucker, Daniel Wagner, Mark Wahlberg

Hudba: Atticus Ross, Leopold Ross, Claudia Sarne

Kamera: Ben Seresin

Střih: Cindy Mollo

Kostýmy: Betsy Heimann

Společnost: Havoc / Polygram Filmed Entertainment / Working Title Films

Natáčeno: New York City, New York, USA / New Orleans, Louisiana, USA / Hingham, Massachusetts, USA

Hrají: Mark Wahlberg (Billy Taggart), Russell Crowe (starosta Nicholas Hostetler), Catherine Zeta-Jones (Cathleen Hostetlerová), Jeffrey Wright (Carl Fairbanks), Barry Pepper (Jack Valliant), Alona Tal (Katy Bradshawová), Natalie Martinez (Natalie Barrowová), Michael Beach (Tony Jansen), Kyle Chandler (Paul Andrews), James Ransone (Todd Lancaster), Griffin Dunne (Sam Lancaster), Odessa Sykes (sekretářka), Britney Theriot (Valerie), Luis Tolentino (Mikey Tavarez), Tony Bentley (soudce), Andrea Frankle (žalobkyně), William Ragsdale (pan Davies, Billyho právník), Dana Gourrier (policistka), a další…

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1. podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný