Magic Box – Pravidla mlčení

Společnost Magic Box jako jediná valí na pulty další a další tituly, ve čtvrtek 24. října 2013 k dosavadní nabídce přibude za 299,- Kč thriller Pravidla mlčení.

Jim Grant je právník a osamělý otec, který vychovává svou dceru v poklidném předměstí ve městě Albany ve státě New York. Když ale mladý a průbojný reportér Ben Shepard odhalí Grantovu skutečnou identitu bývalého protiválečného radikála, hledaného v sedmdesátých letech pro vraždu, život, jaký posledních více než třicet let znal, vezme za své. Dlouholetý právník Grant se musí dát na útěk. Je na něj vyhlášeno pátrání samotnou FBI, která je mu v patách, a on se vydává na pouť za jedinou osobou, která je schopna jeho jméno očistit. Zatímco Grant znovu otvírá staré rány a setkává se s bývalými členy své protiválečné skupiny Weather Underground, uvědomuje si Shepard, že mu na tom všem cosi nesedí. FBI je Grantovi stále blíž a Shepard mezitím odhaluje překvapivá tajemství, která Grant posledních třicet let střežil.

Na imdb.com 63 procent, na csfd.cz 60: Kupodivu je Redford stále dobrý herec i režisér a dokáže i z obyčejné obyčejnosti udělat koukatelný kus, byť to vypadá jak zapomenutý film z devadesátých let.

Zadní strana

Žánr: Drama / Thriller

Země původu: USA

Rok vzniku: 2012

Délka: 125 minut

Původní název: The Company You Keep

Světová premiéra: 6. září 2012 – Itálie (Venice Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 18. dubna 2013

Režie: Robert Redford

Námět: Neil Gordon (román)

Scénář: Lem Dobbs

Produkce: Nicolas Chartier, Craig J. Flores, Bill Holderman, Robert Redford, Jonathan Shore, Shawn Williamson

Hudba: Cliff Martinez

Kamera: Adriano Goldman

Střih: Mark Day

Kostýmy: Karen L. Matthews

Společnost: Voltage Pictures / Wildwood Enterprises / Brightlight Pictures / Kingsgate Films / TCYK North Productions

Natáčeno: Vancouver, British Columbia, Kanada

Hrají: Robert Redford (Jim Grant / Nick Sloan), Shia LaBeouf (Ben Shepard), Julie Christie (Mimi Lurieová), Susan Sarandon (Sharon Solarzová), Nick Nolte (Donal Fitzgerald), Chris Cooper (Daniel Sloan), Terrence Howard (agent FBI Cornelius), Stanley Tucci (Ray Fuller), Richard Jenkins (Jed Lewis), Anna Kendrick (Diana), Brendan Gleeson (Henry Osborne), Brit Marling (Rebecca Osborneová), Sam Elliott (Mac McLeod), Stephen Root (Billy Cusimano), Jackie Evancho (Isabel Grantová), Matthew Kimbrough (Barnes), Lochlyn Munro (agent FBI Munro), Hiro Kanagawa (agent FBI Kanagawa), Andrew Airlie (FBI senior agent), Lane Edwards (FBI agent – technik), Kenneth Miller (FBI junior agent), Susan Hogan (žena z Floridy), Gabrielle Rose (Marianne Osborneová), a další…

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: žádný