Bontonfilm – Scary Movie 5

Tradiční stav. Trafikami opakovaně prošly první tři díly, nyní společnost Bontonfilm v pátek 25. října 2013 nabízí za 199,- KčScary Movie 5. Pátá a poslední kapitola čtyřdílné trilogie.

Zlo se blíží, vytáhněte ochranu.

Pátý díl legendární série hororových parodií Scary Movie slibuje návrat na začátek. Tedy k neuvěřitelně hrubozrnému humoru, který je ale podáván tak rafinovaně a bezelstně, že vás bude prostě bavit.

Hlavním terčem Scary Movie 5 jsou úspěšné „dokumentární" horory série Paranormal Activity, ale bere si na mušku i filmy jako Mama, Sinister, Lesní duch, Počátek nebo Černá labuť a představují se v něm ikony pop kultury Ashley Tisdale, Charlie Sheen, Lindsay Lohan, Snoop Dogg, Katt Williams, Molly Shannon, Terry Crews, Simon Rex, Jerry O’Connell, Sarah Hyland, Katrina Bowden, Tyler Posey, Shad Moss alias Bow Wow, Kate Walsh, Heather Locklear, Mac Miller a Mike Tyson.  

 

Do domu šťastných novomanželů Dana a Jody se po tříletém pobytu hluboko v divočině stěhují děti Danova bratra a od té doby se tam dějí zvláštní věci. Když se jim narodí první dítě, místo aby se radovali z novorozence, musí se vypořádávat s narůstajícím počtem nadpřirozených jevů, které se v jejich útulné domácnosti prošpikované videokamerami vyskytují. Když je pak začnou pronásledovat i mimo domov a ohrozí Jodiinu úspěšnou baletní kariéru a Danův výzkum opic, rozhodnou se to s démonem rozdat na férovku.

No tak na férovku úplně ne, k lítému souboji totiž přizvou psychotroniky, psychiatry a jiné psychopaty, kteří však místo uklidnění situace ještě víc umocní všudypřítomný chaos. V téhle domácnosti půjde o život, zvlášť když počet pánviček zavěšených nad kuchyňskou linkou, které mají tendenci padat lidem na hlavu, je větší než malý.

Kromě strašlivého ducha vás jistě spolehlivě vyděsí i Charlie Sheen a Lindsay Lohan, kteří tu hrají sami sebe a celkem odvážně snášejí vtípky na účet vlastních alkoholových eskapád a soudních stání. Navzdory tomu, že jde o „pouhou" parodii, nenechali tvůrci nic náhodě a představitelka Jody dokonce absolvovala důkladnou baletní průpravu, aby byla v tanečních scénách co nejpřesvědčivější (a to i v těch, kdy si do ušlechtilého baletění střihne jeden přirozený porod).

Série Scary Movie, která paroduje to nejlepší nejen z hororových filmů, celosvětově vydělala více než 800 milionů dolarů.

Údajná komerční úspěšnost jde velmi, velmi často přímo proti mínění „kritiků", na imdb.com m a csfd.cz shodně 34 procent: Absolutní dno. Parodované filmy nejspíš poznáte, ale smát se u toho? Ani náhodou.

Zadní strana 

Žánr: Horor / Komedie

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 82 minut

Původní název: Scary Movie 5

Světová premiéra: 11. dubna 2013 – USA / Austrálie / Řecko / Izrael / Nový Zéland / Portugalsko / Makedonie

Kinopremiéra v ČR: 2. května 2013

Režie: Malcolm D. Lee

Scénář: David Zucker, Pat Proft

Produkce: Brian Bell, Phil Dornfeld, Matthew Signer, Mike Wagstaffe, Bob Weinstein, Harvey Weinstein, David Zucker

Hudba: James L. Venable

Kamera: Steven Douglas Smith

Střih: Sam Seig

Kostýmy: Keith G. Lewis

Společnost: Dimension Films / DZE / Brad Grey Pictures

Natáčeno: Atlanta, Georgia, USA

Hrají: Ashley Tisdale (Jody Sandersová), Simon Rex (Dan Sanders), Gracie Whitton (Kathy), Ava Kolker (Lily), Dylan Morris (Aidan), Ryan Morris (Aidan), Lidia Porto (Marie), Darrell Hammond (Dr. Hall), Snoop Dogg (Ja‘ Marcus), Mac Miller (D’Andre), Erica Ash (Kendra Brooksová), J. P. Manoux (Pierre), Molly Shannon (Heather Daltryová), Josh Robert Thompson (vypravěč), Marisa Saks (Amy), Marianne Hammock (poradkyně), Terry Crews (Martin Jacobs), Tyler Posey (David), Sarah Hyland (Mia), Bow Wow aka Shad Moss (Eric), Katrina Bowden (Natalie), Christopher ‚Critter‘ Antonucci (Caesar), Scot Nery (Mama), Ben Cornish (Dom Kolb), Katt Williams (Blaine Fulda), Heather Locklear (Barbora Morganová), Lewis Thompson (Madea), Charlie Sheen (sám sebe), Lindsay Lohan (sama sebe), Jerry O’Connell (Christian Grey), Jamie Elizabeth Kelton (sekretářka), Macsen Lintz (francouzský chlapec), John Atwood (hlasatel), Lane Carlock (hlasatelka), Mike Tyson (sám sebe), Audrina Patridge (sama sebe), Kendra Wilkinson (sama sebe), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky, česky pro neslyšící

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,78:1, podle imdb.com 1,85:1)

Bonus: žádný