Bontonfilm – Lesní duch

Vydavatelství Bontonfilm v pondělí 4. listopadu 2013 nabídne za 299,- Kč horor Lesní duch, bohužel ovšem v nové remake verzi. Nová vize od producentů původní klasiky. Nejděsivější film, jaký kdy uvidíte.

Osamělá chata. Dávná kletba.

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí.

 

Na imdb.com 65 procent, na csfd.cz 60: Spousta řezničiny a krve, zcela pitomoučké jednání všech zúčastněných, logika na dovolené, kdyby tenhle remake neexistoval, asi by se zas tolik nestalo.

Zadní strana 

Žánr: Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 2013

Délka: 86 minut

Původní název: The Evil Dead

Světová premiéra: 8. března 2013 – USA (South by Southwest Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 4. dubna 2013

Režie: Fede Alvarez

Námět: Sam Raimi (film "The Evil Dead")

Scénář: Fede Alvarez, Rodo Sayagues

Produkce: Bruce Campbell, Sally Campbell, Joseph Drake, Nathan Kahane, Sam Raimi, Peter Schlessel, Robert G. Tapert

Hudba: Roque Baños

Kamera: Aaron Morton

Střih: Bryan Shaw

Kostýmy: Sarah Voon

Společnost: TriStar Pictures / FilmDistrict / Ghost House Pictures

Natáčeno: Auckland, Nový Zéland / Muriwai Beach, Woodhill Forest, Woodhill, Auckland, Nový Zéland

Hrají: Jane Levy (Mia), Shiloh Fernandez (David), Lou Taylor Pucci (Eric), Jessica Lucas (Olivia), Elizabeth Blackmore (Natalie), Phoenix Connolly (puberťák), Jim McLarty (Harold), Sian Davis (stará žena), Stephen Butterworth (bezzubý vidlák), Karl Willetts (dlouhovlasý vidlák), Randal Wilson (zohavená Mia), Rupert Degas (hlas démona), Bob Dorian (hlas profesora Knowbyho z originálu ‚Evil Dead‘), Ellen Sandweiss (hlas Cheryl z originálu ‚Evil Dead‘), Inca (psí dědek), Bruce Campbell (Ash), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, VO polsky, rusky

Titulky: česky, slovensky, anglicky, arabsky, chorvatsky, estonsky, řecky, hebrejsky, hindsky, maďarsky, islandsky, polsky, portugalsky, rumunsky, rusky, slovinsky, turecky, ukrajinsky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,39:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus: Za život těžší – Intenzivní a fyzicky vyčerpávající natáčení filmu; Režírování Ducha – Režisér Fede Alvarez přetvořil kultovní hororovou klasiku; Stát se Miou – Fyzická a psychologická proměna ve „Zlou Miu"