Magic Box – Polární expres

Společnost Magic Box posílá do trafik v pondělí 18. listopadu 2013 za 149,- Kč dvoudiskovou edici animovaného pohádkového příběhu Polární expres. Otevři oči a naskoč! Čeká tě jízda tvého života.

Letos o Vánocích uvěříte… 

Je Štědrý večer, pravý čas na dobrodružství. A tebe čeká v podobě cesty, která se kroutí nahoru a dolů horami, klouže po ledových pláních a šplhá přes závratně vysoké mosty. Vítej na palubě polárního expresu, kde je během cesty podávána horká čokoláda rozvernými číšníky a dobrodružství čeká v každém vagónu.

Režisér Robert Zemeckis vytvořil s pomocí hlasu Toma Hankse opravdovou vánoční klasiku. Společně vás zavedou do světa kouzelné animace. "Vidět znamená uvěřit", tvrdí záhadný tulák, který tě doprovází na této fantastické cestě. Uvidíš skutečné zázraky! Vlak je připraven, tak neváhej a nastup!

 

Je štědrý večer, venku plno sněhu. Malý chlapec leží ve své posteli, ale nespí. Poslouchá, zda uslyší zvuk, který ještě nikdy předtím neslyšel – rolničky na Santových saních. Zbývá pět minut do půlnoci. Náhle je chlapec vylekán bouřlivým hlukem. Utře zamlžené okno a naskytne se mu úžasný pohled. Třpytivý černý vlak s burácením zastavuje před jejich domem, pára z jeho motoru syčí skrze noční oblohu posetou miliony sněhových vloček. Chlapec vyběhne ven a setká se s průvodčím vlaku, který, jako by zde čekal jenom na něj. Tak začíná kouzelný vánoční příběh o výletu do země Santa Clause na severním pólu. Nastoupíte do Polárního expresu také?

Na imdb.com 65 procent, na csfd.cz 64: Velmi drahé, velmi načančané, velmi kýčovité, velmi moralizující a zbytečně dlouhé.

Zadní strana 

Žánr: Pohádka / Dobrodružný / Rodinný / Animovaný

Země původu: USA

Rok vzniku: 2004

Délka: 90 minut

Původní název: Polar Expres

Světová premiéra: 21. října 2004 – USA (Chicago International Film Festival)

Kinopremiéra v ČR: 9. prosince 2004

Režie: Robert Zemeckis

Námět: Chris Van Allsburg (kniha)

Scénář: Robert Zemeckis, William Broyles Jr.

Produkce: Steven J. Boyd, Debbie Denise, Gary Goetzman, Tom Hanks, Josh McLaglen, Jack Rapke, Steve Starkey, William Teitler, Peter M. Tobyansen, Chris Van Allsburg, Robert Zemeckis

Hudba: Alan Silvestri

Kamera: Don Burgess, Robert Presley

Střih: R. Orlando Duenas, Jeremiah O’Driscoll

Kostýmy: Joanna Johnston

Společnost: Castle Rock Entertainment / Shangri-La Entertainment / Playtone / ImageMovers / Golden Mean / Universal CGI / Warner Bros.

Natáčeno: Culver Studios – 9336 W. Washington Blvd., Culver City, Kalifornie, USA / Los Angeles, Kalifornie, USA

Hrají: Tom Hanks (Hrdina / Otec / Průvodčí / Hobo / Lakomec / Santa Claus), Leslie Harter Zemeckis (Sestra Sarah / Matka), Eddie Deezen (Všeználek), Nona Gaye (Hrdinka), Peter Scolari (Billy – osamělý chlapec), a další

Údaje o DVD

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, řecky

Titulky: česky, anglicky, řecky, polsky, litevsky, estonsky, lotyšsky, rusky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (2,40:1, podle imdb.com 2,35:1)

Bonus:

1. DVD – film + filmová upoutávka

2. DVD – Platná jízdenka, "You look familiar" – mnoho polárních tváří Toma Hankse, Opravdová inspirace: Autorovo dobrodružství, Píseň "Believe" od Joshe Grobana, "Believe" v zákulisí", Výzva polárního expresu, Sněhoví andělé