North Video – Záletník 2

Společnost North Video sice na svém webu tvrdí, že pokračování úspěšné komedie o nenapravitelném sukničkáři je k dispozici už od 10. prosince 2011, ale pokud naše paměť a záznamy nelžou, měl se ve středu 4. prosince 2013 za 99,- Kč v trafikách DVD Záletník 2 objevit poprvé. Nestalo se tak a změn je víc – novým termínem je pondělí 9. prosince 2013, změnil se i avizovaný obal a cena byla opravena na 199,- Kč.

Důležité upozornění vydavatele: Situační komedii o milostných avantýrách čtyř Pařížanů vám nabízíme v původním znění s českými titulky.

Populární francouzský herec Jean Rochefort je hlavním hrdinou i volného pokračování úspěšné situační komedie režiséra Yvese Roberta o nenapravitelném sukničkáři. Zatímco v první části rozverného příběhu byla ústřední postavou svůdná a uhrančivě krásná žena v červených šatech, tentokrát bude příčinou všech jeho trablů muž v rudém saku. A že těch trablů nebude málo! Čtyřlístek nerozlučných přátel však stále drží pospolu, řídí se mušketýrským „všichni za jednoho…“, jeden pro druhého by doslova dýchal a je odhodlán mu tolerovat veškeré „pánské slabůstky“. A to hlavně proto, že i tentokrát se všechno točí (jak také jinak) kolem krásných žen.

Původně avizovaný vzhled obalu

Na imdb.com 69 procent, na csfd.cz bez komentářů 76: První díl byl velmi úspěšný, proto režisér hned navázal druhým filmem o laškování čtyřicátníků, zatížených manželkami a dětmi, kterému víc než dost pomáhá herecké obsazení.

Náhled zadní strany z webu PNS

Žánr: Komedie

Země původu: Francie

Rok vzniku: 1977

Délka: 107 minut

Původní název: Nois irons tous aus Paradis  

Světová premiéra: 9. listopadu 1977 – Francie

Režie: Yves Robert

Scénář: Yves Robert, Jean-Loup Dabadie

Produkce: Alain Poiré, Yves Robert

Hudba: Vladimir Cosma

Kamera: René Mathelin

Střih: Pierre Gillette

Kostýmy: Nadine Dessalles

Společnost: Gaumont International / Les Productions de la Guéville

Hrají: Jean Rochefort (Etienne Dorsay), Claude Brasseur (Daniel), Guy Bedos (Simon), Victor Lanoux (Bouly), Danièle Delorme (Marthe Dorsayová), Marthe Villalonga (Mouchy Messinaová), Jenny Arasse (Bernadette, Etiennova spolupracovnice), Josiane Balasko (Josy, Lucienova přítelkyně), Anne-Marie Blot (Marie-Ange, Boulyho bývalá manželka), Elisabeth Margoni (Daisy, Boulyho snoubenka), Pascale Reynaud (Delphine, Etienneova mladší dcera), Maïa Simon (Madame Chalamandová, Simonova milenka), Catherine Verlor (Stéphanie, Etiennova starší dcera), Jean-Pierre Castaldi (násilník), Vania Vilers (Banoît, Marthein milenec), Daniel Gélin (Bastien, ředitel), Gaby Sylvia (Marie-Christine Bosquet, Danielova ředitelka), Jean Anneron, Monique Brun-Chambord, Christophe Cauchoix, Philippe Chemin, Paul Descombes, Marc Françoise, Carole Jacquinot (Mireille), André Lambert, Claude Legros, Jean-Pierre Leroux, Elisabeth Rambert, Yves Reynaud, Janine Souchon (Boulyho sekretářka), Christophe Bourseiller (Lucien), a další

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 francouzsky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL 16:9 (podle imdb.com 1,66:1)

Bonus: Kdo je Jean Rochefort?