Aha! – Partie krásného dragouna

Aha! v pondělí 17. března 2008 pokračuje dalším příběhem cyklu Hříšní lidé města pražského. Jako druhý titul k nám přichází Partie krásného dragouna opět za 41,- Kč. Pro trpělivé tedy znovu značná úspora oproti předchozímu vydání v časopise Květy

 

Kostýmní kriminální komedii natočil Jiří Sequens jako další samostatnou filmovou část úspěšného televizního seriálu. 

 

Policejní rada Vacátko se svou mordpartou vyšetřuje vraždu bohaté soukromnice, k níž došlo v předměstské vilce. Podezření padá na mladého dragounského poručíka Rudiho, podařeného snoubence dcery libeňského komisaře Zdychynce, jehož alibi je velmi chatrné a chování značně podezřelé… 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jednoho večera je ve své vile na předměstí zavražděna bohatá soukromnice Františka Zuzánková. Už po krátkém čase začne komisař Zdychynec, který spolupracuje na vyšetřování s policejním radou Vacátkem, ze zločinu podezřívat snoubence své dcery Kamilky, mladého poručíka od dragounů – Rudiho Macháčka. To, že v den vraždy přišel pozdě na taneční zábavu a choval se značně podezřele, není jedinou stopou, která ukazuje přímo na něj. Výslech mezi čtyřma očima však skončí hádkou a fackami. Zdychynec se svěří Vacátkovi a tan pošle za Rudim detektiva Brůžka. Ten vypátrá, že pohledný dragoun má pletky i s dalšími dívkami. Všechny jsou s ním v jiném stavu a všechny doufají, že se s nimi ožení. Mezitím Zdychynec přijde na další stopu, kterou je synovec zavražděné paní Zuzánkové, cirkusák Pepa Zuzánek. Který z mužů vraždil, to je otázka, na kterou musí najít odpověď Vacátko se svými detektivy Brůžkem a Boušem, za neocenitelné pomoci komisaře Zdychynce.

 

Žánr: Komedie / Krimi

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1970

Délka: 86 minut

Premiéra v kinech ČR: 6. srpna 1971

Režie: Jiří Sequens

Pomocná režie: Jiří Mikeťuk

Asistent režie: Věra Pištěková, Alena Mikeťuková

Námět: Jiří Marek (povídka Ve hře je dragoun ze sbírky Panoptikum hříšných lidí)

Scénář: Jiří Marek, Jiří Sequens

Produkce: Josef Císař, Bohumil Šmída, Karel Hyka, Josef Hudlička, Milena Andrejsková  

Hudba: Zdeněk Liška

Kamera: Miloslav Harvan

Druhá kamera: Kamil Kadeřábek, Rudolf Jokl

Asistent kamery: Vojtěch Kuthan

Kostýmy: Vladimír Synek, Vlastimil Hasala, Jiřina Drvotová

Masky: František Novotný, Libuše Švějdová, Janina Bursová

Architekt: Karel Černý

Střih: Ján Chaloupek

Zvuk: Adolf Nacházel

Společnost: Filmové studio Barrandov, skupina Miloše Brože

Hrají: Jaroslav Marvan (policejní rada Karel Vacátko), Josef Vinklář (inspektor Josef Bouše), Josef Bláha (inspektor Josef Brůžek), Vladimír Menšík (komisař Áda Zdychynec), Stella Zázvorková (Zdychyncova žena), Josef Abrhám (dragounský poručík Rudi Macháček), Květa Fialová (andělíčkářka Otýlie Dragičová, Rud), Helga Čočková (Kamila, dcera Zdychyncových), Bohuš Záhorský (svědek Kostka), Svatopluk Skládal (cirkusák Slepička), Jana Šulcová (Eva Jarolímková, Macháčkova milenk), Carmen Mayerová (Hilda Braunová, Macháčková milenka), Míla Myslíková (švadlena), Jiří Holý (cirkusák Josef Zuzánek), Eva Foustková (soukromnice Františka Zuzánková), Jaroslav Cmíral (strážník Macek), Ladislav Potměšil (Šourek), Jiří Smutný (strážník Hrůza), Jindřich Panáček (fotograf), artisté cirkusu Probst, Josef Bek (zpěvák), Eteltová (nevěsta)

 

 

 

Údaje o DVD: 

 

 

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

 

 

Obraz: barevný 16:9

Bonus: fotogalerie, film o filmu, rozhovory (Jiří Sequens, Josef Abrhám, Josef Vinklář), filmografie (Jiří Sequens, Jaroslav Marvan, Josef Vinklář, Josef Bláha, Vladimír Menšík, Stella Zázvorková, Josef Abrhám)