Magic Box – Ukradené Vánoce Tima Burtona

Svátky se blíží, společnost Magic Box v pátek 6. prosince 2013 posílá za 149,- Kč do trafik animovanou „pohádku" ve speciálním vydání k 20. výročí vzniku – koupit je možno Ukradené Vánoce Tima Burtona. Kultovní snímek z produkce Tima Burtona s vynikající hudbou a písničkami Dannyho Elfmana vypráví o vánočních radovánkách v trochu netradiční podobě.

Chrastěte kostmi a vyskočte z kůže! Máme tu dvacáté výročí vydání ve strašidelném výročním vydání! Ještě strašidelnější a děsivější!

Hlavním hrdinou filmu je Jack Skellington, znuděný nekorunovaný vládce Halloweenského městečka, kostlivec s dýňovou hlavou. Jednoho dne se náhodou ocitne v sousedním Vánočním městě. Tamní atmosféra ho natolik uchvátí, že se chce také zapojit do místních oslav a uspořádat Vánoce v trošku jiném, halloweenském duchu. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Jak tohle může dopadnout?!

 

Populární snímek Vás vánočně pobaví úplně kdykoli, třeba i uprostřed léta!

Na imdb.com 80 procent, na csfd.cz 85: Geniální přehlídka černého humoru.

Zadní strana 

Žánr: Fantasy / Hudební / Rodinný / Animovaný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1993

Délka: 73 minut

Původní název: The Nightmare Before Christmas

Světová premiéra: 9. října 1993 – USA, New York

Režie: Henry Selick

Námět: Tim Burton

Scénář: Michael McDowell, Caroline Thompson

Produkce: Tim Burton, Denise Di Novi, Danny Elfman, Kathleen Gavin, Don Hahn, Jill Jacobs, Diane Minter Lewis, Philip Lofaro

Hudba: Danny Elfman

Kamera: Pete Kozachik

Střih: Stan Webb

Společnost: Touchstone Pictures / Skellington Productions Inc. / Tim Burton Productions / Walt Disney Pictures

Natáčeno: San Francisco, Kalifornie, USA

Hlasy v původním znění: Danny Elfman (Jack Skellington – zpěv / Barrel / Klaun), Chris Sarandon (Jack Skellington), Catherine O’Hara (Sally / Shock), William Hickey (Dr. Finkelstein), Glenn Shadix (Starosta), Paul Reubens (Lock), Ken Page (Oogie Boogie), Edward Ivory (Santa), Susan McBride (Velká čarodějka / W.W.D.), Debi Durst (mrtvé dítě / mrtvá matka / Malá čarodějka), Greg Proops (Harlequin Demon / Ďábel / Saxofonista), Kerry Katz (muž pod schody / upír / mrtvý otec), Randy Crenshaw (pan Hyde / Behemoth / upír), Sherwood Ball (mumie / upír), Carmen Twillie (mořská panna / muž pod schody), Glenn Walters (vlkodlak), a další

Údaje o DVD:

Na webu vydavatele vyjmenované parametry se prudce rozcházejí s tím, co je uvedeno na obalu –

Údaje uváděné vydavatelem na webu 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky, 2.0 maďarsky, 2.0 polsky, 5.1 rusky

Podle obalu: Dolby Digital 5.1 anglicky, 2.0 česky

Titulky: česky, anglicky, estonsky, litevsky, lotyšsky, maďarsky, polsky, rusky, slovensky, ukrajinsky

Podle obalu: česky, slovensky, anglicky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9 (1,66:1)

Bonus: Ze zákulisí filmu, Jak se natáčel film, Srovnání storyboardu s filmem, Audiokomentář režiséra Henryho Selicka, Vystřižené scény, Původní kinařské plakáty a upoutávky k filmu, Rané filmy Tima Burtona (Vincent: režisérský debut Tima Burtona, Frankenweenie: dosud nezveřejněná nesestříhaná verze)