Magic Box – Kvílení vlkodlaků (BR)

Kdo by to kdy řekl, že modré disky se nakonec (nejen) v trafikách budou nakonec prodávat levněji než leckterá DVD. V pondělí 30. prosince 2013 se mezi řadou velelevných titulů společnosti Magic Box objevuje za 99,- Kč také první díl početné série Kvílení vlkodlaků. Všichni jsme uvnitř monstrum!

Nepokoušejte se utéct, protože až uslyšíte kvílení, bude už pozdě.

Strhující příběh s intenzivním napětím, ostrým humorem a „úžasnými zvláštními efekty" (časopis Us), jež se zakousne do vašich nejhlubších obav hned v prvopočátku a nikdy vás už neopustí.

Televizní hlasatelka Karen White, která je těžce otřesena po nedávném, osudovém setkání se sériovým vrahem, si bere tolik potřebné volno. Doufajíc, že přemůže svůj vnitřní strach, zamíří ke Kolonii, nerušenému útočišti. Zde žijí její sousedé, kteří dychtí po tom, aby se cítila jako doma. Avšak spojení mezi jejím rádoby útočníkem a tímto údajně bezpečným úkrytem je dosti zvláštní. A tak po noci, kdy byla trýzněna divokým ječením a nelidským křikem, se Karen odváží jít do lesa, aby zde našla odpověď a odhalila šokující pravdu. A tak musí nyní bojovat nejen za svůj život, ale i za samotnou duši.

 

Na imdb.com 65 procent, na csfd.cz 61. Dle některých jeden z nejlepších vlkodlačích hororů, podle jiných nudná ptákovina: Klasika žánru, která se rozjede trochu pozdě po zdlouhavém úvodu.

Obal disku

Zadní strana 

Žánr: Horor

Země původu: USA

Rok vzniku: 1981

Délka: 91 minut

Původní název: The Howling

Světová premiéra: 21. ledna 1981 – Francie

Kinopremiéra v ČR: 8. prosince 2011

Režie: Joe Dante

Námět: Gary Brandner (román)

Scénář: John Sayles, Terence H. Winkless

Produkce: Daniel H. Blatt, Rob Bottin, Jack Conrad, Michael Finnell, Steven A. Lane

Hudba: Pino Donaggio

Kamera: John Hora

Střih: John Dante, Mark Goldblatt

Kostýmy: Jack Buehler

Společnost: AVCO Embassy Pictures / International Film Investors / Wescom Productions

Natáčeno: Hollywood, Los Angeles, Kalifornie, USA / Mendocino Woodlands Camp – 39350 Little Lake Road, Mendocino, Kalifornie, USA

Hrají: Dee Wallace (Karen Whiteová), Patrick Macnee (Dr. George Waggner), Dennis Dugan (Chris), Christopher Stone (R. William ‚Bill‘ Neill), Belinda Balaski (Terry Fisherová), Kevin McCarthy (Fred Francis), John Carradine (Erle Kenton), Slim Pickens (Sam Newfield), Elisabeth Brooks (Marsha Quistová), Robert Picardo (Eddie Quist), Margie Impert (Donna), Noble Willingham (Charlie Barton), James Murtaugh (Jerry Warren), Jim McKrell (Lew Landers), Kenneth Tobey (starší policista), Don McLeod (T. C. Quist), Dick Miller (Walter Paisley – majitel knihkupectví), Steve Nevil (mladý policista), Herbie Braha (porno pokladní), Joe Bratcher (radista), Bill Sorrells (Kline), Meshach Taylor (Shantz), Ivan Saric (Jack Molina), Sarina C. Grant (šlapka), Chico Martínez (muž na ulici), Daniel Núñez (pokladní v baru), Michael O’Dwyer (opilec), Wendell Wright (muž v baru), a další

Údaje o BR:

Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 2.0 / anglicky DTS-HD Master Audio 2.0  

Titulky: česky

Obraz: barevný 1080p High Definition / 16:9 / 1,85 :1 (podle imdb.com 1,66:1)

Bonus: Efekt: Vlkodlak, Trailer, Trailer