Filmag 2007/01 – Larva, Žít po svém

Časopis FILMAG vstupuje do druhého roku svého působení na tomto světě a za krátký čas od svého vzniku se zařadil mezi nejznámější časopisy s DVD přílohami na našem diverzifikujícím se trhu.

Jelikož FILMAG byl vždy časopisem, který nespí a nejede podle zaběhlých šablon, připravili jeho redaktoři do nového ročníku několik zásadních změn a překvapení!

Jednak se radikálně zvýšila část týkající se filmů vycházejících na DVD. Recenze jsou prokládány speciály, mírně se změnil i vzhled recenzí a tvůrci si pohráli i s hodnocením. V lednovém čísle se tak dozvíte, jak Hollywood przní historii, nakouknete na seriály 80 let, bude odhalen pomník Dariovi Argentovi, nebo zjistíte morbidní zajímavosti týkající se ruských pohádek.

Posílil i redakční tým. Na scénu přichází bijec zombie myslivců Marek Dobeš, zasloužilý a zvrhlý hororář Roman Kroufek, alias Obitus a z dlouhých cest se vrátil i náš bývalý skalní redaktor Radek Hora, který jako novopečený dr.Hora ordinuje čtenářům své pokroucené texty a názory.

S novým rokem FILMAG zároveň přichází s novoroční výjimečnou cenou 196 Kč.

Zbytek je klasika: Spousta recenzí, fundovaně zábavných textů z per skalních redaktorů MAGu jako je Jirka Pavlovský, Ďuro Červenák, Karel Spěváček, Pavel Novák a samozřejmě moje maličkost.

Prvními filmy MAGu jsou ultrahnusná Larva, a příjemný příběh Žít po svém, který ve svém obsazení nepostrádá slavná jména jako Robert Redford, Morgan Freeman a Jennifer „vrtím zadkem o 106“ Lopez. A další pecky jsou v plánu, jehož první část bude brzy odtajněna.

Larva

Městečko Host žije líným poklidným životem. Téměř všichni obyvatelé pracují pro místní společnost, obchodující s čerstvým masem Host Tender Meal. Do města přijíždí nový zvěrolékař, který zjistí, že zvířata na místní farmě byla napadena zvláštním parazitem. To, co začalo jako malý problém pro zvířata, se však brzy mění v katastrofu pro lidstvo. Všichni bojují s časem, přírodou a vědou…

Žánr: Horrové science-fiction
Režie: Tim Cox
Hrají: William Forsythe, David Selby, Robert Miano
Země původu: USA, Německo
Rok vzniku: 2005

Žít po svém

Žít po svém je příběh rančerské rodiny, která byla rozdělena a nyní se snaží zhojit staré rány a odpustit. Einar Gilkyson (Robert Redford), zkušený rančer na odpočinku, dlouho žije jen ze svých vzpomínek. Stále je zničen ze smrti svého jediného syna, ke které došlo před deseti lety. Nyní tráví svůj čas staráním se o nájemníka na svém ranči – jediného důvěrného přítele Mitche (Morgan Freeman), který byl ošklivě zraněn při střetu s grizzlym. Einarův poklidný život obrátí vzhůru nohama příjezd jeho snachy Jean (Jennifer Lopez), kterou Einar viní ze smrti svého syna. Jean však přijíždí se svou dcerkou Griff (Becca Gardner), o které tvrdí, že je Einarovou vnučkou. Jedenáctiletá dívka je z rančerského života nadšená. Pro Einara, který už na život rezignoval, je zvídavá Griff vytržením ze stereotypu, se kterým se již smířil.

Žánr: Drama
Země původu: USA
Rok vzniku: 2005
Režie: Lasse Hallström
Hrají: Jennifer Lopez, Robert Redford, Morgan Freeman, Josh Lucas, Damian Lewis, Becca Gardner, Camryn Manheim, Sean J. Dory, R. Nelson Brown