Lidé a Země 03/2007 – Cestománie 3

Hned se začátkem nového měsíce opět vychází tentokrát již třetí číslo cestovatelského měsíčníku Lidé a Země. Časopisů s podobnou tématikou je na našem trhu hned několik – tento má ale pro příznivce pohyblivého obrazu jednu velkou výhodu. A tou je příloha v podobě DVD s hned třemi díly zdařilého seriálu Cestománie. Tím dostává tištěný text a obraz další rozměr a užitnou hodnotu. A to vše za pouhých 89 Kč!

Časopis:

Články aktuálního čísla:

Krokodýlí čas lásky

Krokodýli vypadají jako agresivní a necitelní zabijáci, ale ve skutečnosti jsou při lovu velmi pasivní. Pečlivě budují mohutná hnízda, ale hlavně: jsou to něžní a vytrvalí nápadníci a starostliví rodiče.

Krok do snů

Nusa Penida je jeden ze sedmnácti tisíců ostrovů indonéského souostroví. Není tak rozlehlý jako Sumatra, Jáva nebo Kalimantan a není ani tak exkluzivní jako Bali. O to větší klid tu cestovatelé naleznou. Pro mladou dvojici z České republiky je to navíc místo splněných snů.

Na samotě v Africe

Hranice Senegalu a Guineje je opravdu ztracený svět. Turisté se tu objeví nejvýš třikrát do roka a jsou radostně vítáni.

Život v poušti

Kdo by na okraji Sahary čekal mrtvolné ticho, byl by překvapen. Život tu není zakonzervován jen v mumiích, ale po tisíce let tepe pravidelným rytmem všude, kde ze země vyvěrá voda.

Všichni na Mont Blanc?

Přátelství a solidarita typické pro horolezecký sport se z hor pomalu vytrácejí. Pod vrcholem nejvyšší hory Evropy se tísní davy dobrodruhů.

DVD:

Aktuální nosič má název „Pod ochranou Buddhy“ a přináší pohledy do světa, který spojuje právě buddhismus. Jinak se ale jednotlivé země v mnohém liší. Jde o Maynmu, stát Šanů, čili Barmu. Další díl se věnuje severní části Thajska a třetí díl je věnován Laosu.

Příbuzné texty:

• Cestománie 1 – Tři africká zastavení
• Cestománie 2 – Čína – říše středu