Aha! – Fontána pro Zuzanu 3

Aha! do třetice drží trend – v pondělí 3. března 2008 tedy Fontána pro Zuzanu 3. Opět za 41,– Kč, tentokrát něco exotiky.

Další osudy Zuzany – z horké Afriky, kam se vypravila, aby pomohla příteli od nechtěné svatby. Na dva předchozí snímky nyní volně navazuje i díl třetí, odehrávající se v exotickém prostředí Viktoriiných vodopádů. Sem přijíždí Zuzana se svým kamarádem původně jako alibi, proč si nemůže vzít nevěstu, jemu určenou již od dětství. Jak už to tak ovšem bývá, vzájemné vztahy se komplikují. Z odmítané nevěsty se totiž vyklube krásná modelka a Zuzana potkává sympatického novináře.

Černošský zpěvák Ibrahim „Ibi“ Maiga dostane z Afriky telegram, který mu oznamuje, že se v jeho rodné vesnici chystá jeho svatba s Nene, která s ním byla zasnoubena krátce po narození. Jenže Ibi se nechce ženit s dívkou, kterou dvacet let neviděl a už vůbec se nechce vrátit do rodné vesnice v Zimbabwe, kde se má stát po svém otci náčelníkem. Požádá o pomoc svou kamarádku, barmanku Zuzanu, která se s ním vypraví do Afriky jako jeho falešná manželka. Na letišti se minou s Nene a jejím doprovodem, dvěma vesnickými sirotky Bamulem a Tioutiou a italským fotografem Michaelem, který ve vesnici připravuje reportáž o svérázném sochaři Baba Leovi. Když dorazí do rodné vesnice a představí Zuzanu jako svou ženu, nevidí v tom otec žádný problém, protože jejich kmen uznává mnohoženství. Vadí to však Nene, která chtěla být Ibovou první ženou a matkou budoucího náčelníka kmene. Situace se poněkud zkomplikuje, protože Zuzanu přitahuje sympatický Michael, zatímco Ibi se zamiluje do Nene. Odmítne však přiznat pravdu, protože se cítí být Slovákem a nechce zůstat v Africe. Zuzana, která pozoruje, jak zoufale vesnice potřebuje vodu, navrhne Michaelovi, aby zprovoznil fontánu, kterou na návsi postavil Baba Leo. Ten však při kopání narazí na skálu.

Ve snaze splnit Zuzanino přání však nakonec najde řešení. Vesnice je zachráněna, takže zbývá ještě rozplést zamotaný propletenec vztahů mezi Zuzanou, Michaelem, Nene a Ibim, což se ukáže býti daleko obtížnější než dostat vodu do studny.

Snímek provází výborná muzika, na níž se podíleli Vašo Patejdl, Jožo Ráž, Ján Baláž, Laco Lučenič a Ibrahim Maiga.

Žánr: Komedie / Hudební / Romantický
Země původu: Slovensko / Česko / Itálie / Zimbabwe
Rok vzniku: 1999
Délka: 110 min.
Původní název: Fontána pre Zuzanu 3
Premiéra v kinech: 26. srpna 1999
Režie: Dušan Rapoš
Scénář: Dušan Rapoš
Produkce: Tatiana Pukalovičová
Hudba: Jozef Ráž, Barbara Haščáková, Ibrahim Maiga, Vašo Patejdl, Braňo Holíček, Adrian Da Costa
Kamera: Jirko Fojtík
Hrají: Eva Vejmělková (Zuzana), Alessandro Coari (Michael), Ibrahim Maiga (Ibi), Marián Labuda (Baba Leo), Mosa Kaiser (Tioutiou), Bliss Njala (Bamule), Marilyn Ngondo (Nene), Bismillah Mdaka (náčelník Maiga), Violet Ndlovu (Nahawa), Jane Esau (Sandatu), Elisabeth Mathebula (Madina), Narasha Lorimer (Ibova milenka), Edwin Angless (italský lékař)