Blesk – Kouzelný kolotoč

Sobota 23. února 2008 přináší v Blesku pohádku Kouzelný kolotoč. Za cenu 42,- Kč nás čeká animovaný britský příběh na motivy populárního televizního seriálu.

Kouzelný kolotoč je ohrožen. Malá Florence si bezstarostně hraje v krásné zahradě s kolotočem, znenadání se však vinou zlého kouzla ocitne uvězněná v tajemném ledovém vězení. Čaroděj Zebedee proto svolá všechny její přátele – psíka Dougala, který miluje cukr a svojí Florence, krávu Ermintrudu, která zpívá operu a myslí si, že umí zpívat, slimáka Briana, který ji jediný obdivuje, a pohodového králíka Dylana. Čaroděj jim poví, že kdysi dávno, kdy byl svět ještě pokrytý ledem, jeho předkové bojovali proti zlému čarodějovi Zeebadovi, a podařilo se jim ho uvěznit v ledovém vězení pod čarovným kolotočem, kde měl zůstat do té doby, dokud si všichni na kolotoči budou hrát v harmonii. Vinou zlé příhody se však kouzlo přerušilo a vypustilo Zeebada na svobodu.

Osud Kouzelné země visí na vlásku. Když ledová mlha zahalí zemi, čtyři nedobrovolní hrdinové se vydávají vyzvat zimu na souboj. Aby mohli odvrátit její útok a vrátit Zeebada zpátky do podzemního vězení, musí získat tři magické diamanty dříve než Zeebad, protože jinak mu diamanty zaručí svobodu a umožní mrazivou pěstí vládnout celému světu. Naši hrdinové musí překonat žhnoucí sopku, skrytá nebezpečí lesního chrámu či zasněžené hory ledové divočiny. Osud světa totiž leží na jejich bedrech. Jedině jejich spolupráce, přátelství a velká odvaha může odvrátit Kouzelnou zemi od ledového osudu!

Žánr: Animovaný / Pohádka / Dětský
Země původu: Velká Británie / Francie
Rok vzniku: 2005
Délka: 79 min
Originální název: Sprung! The Magic Roundabout / Pollux – Le manège enchanté

Světová premiéra: 2.2.2005
Kinopremiéra v ČR: 14.7.2005

Režie: Dave Borthwick, Jean Duval, Frank Passingham
Scénář: Paul Bassett, Serge Danot, Tad Safran, Raolf Sanoussi, Stephane Sanoussi, Martine Danot
Produkce: Jake Eberts, Claude Gorsky, Bruce Higham, François Ivernel, Andy Leighton, Cameron McCracken, Laurent Rodon, Pascal Rodon, Jill Sinclair Hudba: Mark Thomas

Hrají:
v originále mluví anglickou verzi – Tom Baker (Zeebad), Jim Broadbent (Brian), Lee Evans (Train), Joanna Lumleyová (Ermintrude), Ian McKellen (Zebedee), Kylie Minogueová (Florence), Bill Nighy (Dylan), Robbie Williams (Dougal), Ray Winstone (Voják Sam), Daniella Loftusová (Coral), Ediz Mahmut (Basil), Jimmy Hibbert

v originále mluví francouzskou verzi – Michel Galabru (Zabadie), Dany Boon (Ambroise), Valérie Lemercierová (Azalée), Elie Semoun (Zébulon), Vanessa Paradisová (Margote), Eddy Mitchell (Flappy), Henri Salvador (Pollux), Gérard Jugnot (Sam)

Dabing: Petr Rychlý (Dylan), Pavel Kříž (Brian), Jiří Práger (Dougal), Zuzana Slavíková (Ermintruda), Vladimír Brabec (zlý čaroděj Zeebad), Zdeněk Junák (hodný čaroděj Zebedee), Václav Běhunek (mašinka), Petr Jančařík (voják), Jana Mařasová (Florence).

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1 česky, slovensky, anglicky
Bonus: upoutávka, Ukázka z filmu Kouzelný kolotoč: