ČT/Země pohádek – O princezně, která ráčkovala

 

Dnes v sobotu 25. října 2008 rozhojní řady na DVD dostupných televizních pohádek opět titul O princezně, která ráčkovala. Po předchozím (a podstatně dražším) vydání ve Vlastě nám ji přinese společná edice vydavatelství Země pohádek a České televize  za cenu 49,- Kč. I vy můžete mít doma kromě jiného i nezapomenutelný song Královské reggae. 

 

Jak již bylo zmíněno, tato pohádka vyšla již dříve jako příbalové DVD v časopise Vlasta za cenu 119,– Kč ve středu 20. února 2008.
V tomhle království je něco v nepořádku. Paní královnu sužuje hypochondrie, princezna Karolínka je rozmazlená, rádce je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy, zahradník Kryštof, který tajně princeznu miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu.

Původní pohádka o princezně, která si zakládala na své urozenosti, patří k těm, které se pravidelně vracejí na televizní obrazovku. Diváci si ji oblíbili jistě proto, že je plná humoru i melodických a vtipných písniček Zdeňka Rytíře. Ale velký podíl na úspěchu pohádky mají určitě i herci – Iva Janžurová, Jiřina Bohdalová, Jiří Krampol, Dáda Patrasová a Jan Čenský.
Zadní strana obálky 
Žánr: Pohádka
Země původu: Československo
Rok vzniku: 1986
Délka: 62 min
Režie: Vladimír Karlík
Scénář: M. Kristenová
Kamera: František Němec
Hrají: Dagmar Patrasová, Iva Janžurová, Jiřina Bohdalová, Jiří Krampol, Jan Čenský, Rudolf Hrušínský ml., Jan Kuželka