Filmag speciál 9 – Poslední tank

 

Na pultech se s datem vydání 17. ledna 2008 objevilo nové, již deváté číslo FILMAG Speciál, originálního novodobého časopisu o válce s DVD. Obligátní částka 76,- Kč tentokrát patří tištěné příloze s tématem Pouštní válka a filmu Poslední tank

 

Samo téma přílohy stačí charakterizovat několika termíny – Erwin Johannes Eugen Rommel, Tobruk (s čím se asi ten Marhoul předvede?), El Alamein, Bernard Law Montgomery. Obsahuje též upoutávku – 14.2. vyjde další číslo, tentokrát s tématem Leningrad a další speciál se 4 DVD za 99 korun k datu 24.1.

Ale k samotnému filmu – španělsko-italský film charakterizuje oficiální text distributora: Pokud budou na světě existovat třeba jen dva lidé, může mezi nimi vypuknout válka. Pod vojenskými rotami nasákne zem krví, potem a slzami. Občas ale mezi dvěma frontami vznikne pásmo, v němž zavládne zvláštní mír – země nikoho. A právě tady se odehrává příběh z konce 2. světové války, kdy se skupinka nacistických vojáků zoufale snaží ochránit sebe i svého nerozlučného pomocníka – tank číslo 71. Po napadení americkými vojsky se vydávají na cestu, jejíž přežití je téměř nemožné. Zvláště když jejich řadám vládne diktátorskou rukou plukovník, který po dlouholetých letech války ztratil jakýkoliv pud sebezáchovy. Jedna z posledních bitev mezi Spojenci a fašisty může začít.

DVD je jako obvykle v klasické krabičce, nic moc informace se o něm na českých webech nedočteme a hodnocení těch několika dosavadních diváků není nic moc… Disk obsahuje kromě níže uvedeného „bonusu“ jen upoutávku na další DVD z produkce Řitka video.

Originální název: La Battaglia dell’ultimo panzer
Anglický název: The Battle of the Last Panzer
Země původu: Španělsko / Itálie
Rok vzniku: 1969
Žánr: Válečný

Délka: 91 minut
Režie: José Luis Merino
Hrají: Stan Cooper, Erna Schurer, Guy Madiosn, Rubén Rojo, Roberto Maldera, Carlo Simoni
Menu DVD
Údaje o DVD:   
Výběr kapitol 
Zvuk: Dolby Digital 2.0 italsky, česky
Titulky: česky   
Nastavení zvukové stopy 
Obraz: barevný PAL 4:3
Bonusy: Fotogalerie (no, tohle označit za bonus, to je luxus, fuj)