Vapet vás baví – Arachnid

 

Vapet na další čtvrtek 28. srpna 2008 naplánoval v rámci zábavy tentokráte horor Arachnid za 42,- Kč.  

 

Tajuplný ostrov obehnaný jemným předivem pavučiny. Čtyři páry tenkých nohou čekají na její záchvěv, signalizující kořist. Hmyzí oči, pozorující marné snažení budoucí potravy, vyprostit se. Pevná kusadla připravená vnořit se do měkkých útrob oběti. Agónie bolesti smíšená s hrůzou. A pak… nic. Smrt. Pavoučci prý přinášejí štěstí. Obrovský pavouk by měl přnést velké štěstí. Není tomu vždy tak. Tento přináší smrt. Bolestivou a zrůdnou smrt.

 

Kromě standardního oficiálního textu i něco ze zahraničních komentářů:

Na Guamu funguje malá klinika, kde přijmou člověka s podivným kousnutím. Nikdo neví, co takové zranění mohlo způsobit, proto se malá skupina badatelů rozhodne situaci prozkoumat. Jejich letadlo ale havaruje. Když se po čase dostanou do vesnice, ta je prázdná a v lese se pohybují nejen zabijáčtí pavouci…

A dejme hlas i domácím, pokud opravdu stojíte o podrobnější čtení, tak tady, nebo jen o krátká hesla:

Skutečný horor, snažit se to dokoukat. Muselo dát dost práce natočit takovou stupiditu s tak primitivními hereckými „výkony“. Dementní děj, přiblblí pavouci a hrdinové, kterým někdo vysál mozek ještě dřív, než přistáli na ostrově.

Některé filmy jsou tak úžasně béčkové, že se na ně prostě nemůžete zlobit. Kombinace dřevěných loutek s dřevěnými herci a smutným E.T. Lepší efekty měl Zeman v Cestě do pravěku.

Zadní strana obalu 

Žánr: Horor
Země původu: Španělsko
Rok vzniku: 2001
Délka: 91 minut
Světová premiéra: 29. června 2001 – Španělsko
Původní název: Arachnid
Režie: Jack Sholder
Scénář: Mark Sevi
Produkce: Sheri Bryant, Carlos Fernández, Julio Fernández, Miguel Torrente, Brian Yuzna
Hudba: Francesc Gener
Kamera: Carlos González
Společnost: Castelao Producciones, Fantastic Factory (Filmax), TVC, Vía Digital
Natáčeno: Mexiko, Španělsko

Hrají: Chris Potter (Valentine), Alex Reid (Mercer), José Sancho (Dr. Samuel Leon), Neus Asensi (Susana), Ravil Issyanov (Henry Capri), Rocqueford Allen (Bear), Robert Vicencio (Toe Boy), Jesús Cabrero (Lightfoot), Héctor Chiquín (domorodec 1), Luis Lorenzo Crespo (Reyes), Conejo Wilson (domorodec 2), Fausto Gualsaqui (domorodec 3)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, 5.1 česky
Titulky: česky
Obraz: barevný PAL DVD5 16:9
Bonus: kinotrailer, scény z natáčení