Středeční Sport – Kostka 0

 Pokud minule zůstala řada otázek nevyjasněna, pak se aktuálně aspoň dozvíte, jak to vlastně začalo. Středeční Sport nám 22. dubna 2009 za 49,- Kč nabídne prequel Kostka 0. Každá noční můra má svůj začátek aneb experiment, který se vymkl kontrole. Osamocenost, panika a teror jsou všudypřítomné.

 

 

 

 

 

 

 

 

V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným cílem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou a nepříjemnou smrt.

 

Někdo je však pozoruje. Wynn s Doddem pracují v pozorovacím centru a mají za úkol zaznamenávat chování "objektů" uvnitř Kostky. Jde totiž o „dobrovolný" experiment chování v extrémních podmínkách. Wynn však zjistí, že jeden z objektů není v Kostce dobrovolně. A navíc ho na krásné Rains něco přitahuje. Ač se ho Dodd snaží všemožně varovat, vydává se do bludiště, aby skupince (v níž je i Rains) pomohl.

 

To se však nelíbí tajemnému "vládci" celého komlexu, který do pozorovacího centra posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky, kteří mají jeden úkol: Zlikvidovat Wynna i celou skupinu. Je na Wynnovi jestli dokáže použít své skvělé matematické schopnosti k tomu, aby skupinu zachránil. Ale Jax v podobných situacích nikdy nezklamal a nehodlá selhat ani teď.

 

A výcuc z diváckého hodnocení:

 

Kostka 0 nám konečně odhalí i něco ze zákulisí, otázkou bohužel zůstává, jestli je to dobře nebo ne, jestli to "vysvětlení" stálo vůbec za to. Naštěstí na rozdíl od čtvrtého rozměru se v Kostce 2 tentokrát opět orientujeme v aspoň trochu reálném světě. Gore scénky vypadaly slušně, ale bylo jich málo a co je horší, pastí ještě méně. Kostka 0 určitě není to co jednička, je to typické béčko s nyní už potřetí vyvařeným námětem, které sice vyloženě nenudí, jenže tak nějak ani neuspokojí.

 

Žánr: Thriller / Horor / Sci-fi / Drama

Země původu: Kanada

Rok vzniku: 2004

Délka: 94 minut

Původní název: Cube Zero

Světová premiéra: 15. září 2004 – USA (Screamfest Film Festival)

Režie: Ernie Barbarash

Scénář: Ernie Barbarash

Produkce: Ernie Barbarash, Dennis Berardi, Peter Block, Suzanne Colvin, Jon P. Goulding, Michael Paseornek, Eric J. Robertson

Hudba: Norman Orenstein

Kamera: François Dagenais

Společnost: Mad Circus Films / Cube Forward Productions Corp. / Lions Gate Entertainment / Mr. X

Natáčeno: Toronto, Ontario, Kanada

Hrají: Zachary Bennett (Eric Wynn), David Huband (Dodd), Stephanie Moore (Cassandra Rainsová), Martin Roach (Robert P. Haskell), Terri Hawkes (Jellico), Richard McMillan (Bartok), Mike ‚Nug‘ Nahrgang (Meyerhold), Tony Munch (Owen), Michael Riley (Jax), Joshua Peace (Finn), Diego Klattenhoff (Quigley), Alexia Filippeosová (malá dívka Anna), Jasmin Geljo (Ryjkin), Fernando Cursione (lékař), Araxi Arslanian (lékařka), Sandy Ross (Chandler), Dino Bellissario (Smith), Ashley James (McCaw), a další

v českém znění: Filip Švarc, Jakub Saic, Martin Zahálka, Petra Hanžlíková, René Slováčková, Jiří Čapka, Tomáš Racek, Ivo Novák, Veronika Bandyová, a další

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD9 16:9

Bonus: upoutávka, film o filmu, storyboardy, výtvarné návrhy, videoklip, z naší nabídky