Nový Čas spouští svoji DVD edici filmem Asterix a Obelix

Nejčtenější a zároveň nejprodávanější slovenský deník Nový Čas z produkce vydavatelského domu Ringier Slovakia spouští od pátku vydávání série filmových DVD titulů, které budou pravidelně přikládány k deníku. „Chceme našim čtenářům přinést další přidanou hodnotu, benefitem bude film na DVD za velmi výhodnou cenu,“ řekla marketingová ředitelka vydavatelství Ringier Ivona Matulik. DVD edicie ponese název Nový Čas vás baví.

Filmy na DVD nosičích budou společně s deníkem distribuovány do stánků i do obchodů na Slovensku a budou se prodávat za cenu 49,– Sk. Porovnejme s naším deníkem Blesk, který rovněž pochází od vydavatelství Ringier – zde je cena jen o 4 Kč nižší – 45,– Kč. Inu, slovenská měna nám posiluje, a to je dobře.

Čtenáři mají samozřejmě možnost koupit si verzi deníku i bez přiloženého filmu, upřesnila Ivona Matulik. Včera v pátek 23. března uvedl Nový Čas" svoji DVD edici francouzským filmem natočeným podle starého dobrého komixu, který již za mého dávného mládí vycházel v časopise Sedmička pionýrů na zadní straně – Asterix a Obelix.

Konkrétní názvy dalších titulů, ani jejich periodicitu zatím maretingová ředitelka Ringieru nechtěla konkretizovat. Potvrdila však, že jde o dlouhodobější záměr a ne jen o jednorázovou aktivitu. Asterix a Obelix vyšel před nějakým časem již v Čechách, tak uvidíme, jestli to třeba nebude tak, že ediční řada nebude kopírovat s určitým zpožděním sled titulů v Česku. Ale to jsou jen spekulace.

Nový Čas je zábavný titul, proto naše čtenáře chceme bavit i prostřednictvím populárním filmových titulů, uzavřela Ivona Matulik. S podobnou aktivitou oslovuje čtenáře i vydavatelství Petit Press, které k části čtvrtečního nákladu deníku SME přikládá za stejnou cenu do dokumentární Video CD nosiče z produkce televize Discovery Channel.