Překvapení s DVD – Mrazík

Co by to bylo za Vánoce bez Mrazíka! V pondělí 17. prosince 2007 vyjde magazín Překvapení s DVD s klasickou ruskou pohádkou Mrazík. Před naší, za naší, cesta má ať nepráší. Cena 99,–.

Hezký, ale pyšný Ivan odchází ze svojí rodné vísky do světa. U potůčku v lese potká potkává milou a pracovitou dívku Nastěnku, která se u zlé macechy a nevlastní sestry Marfuši nemá moc dobře. Kouzelný dědeček Hříbeček mu ale za jeho povýšené chování přičaruje medvědí hlavu … Ivan pak musí dokázat, že nemyslí jenom sám na sebe a že je odvážný a silný. Poradí si s loupežníky i Babou Jagou, překoná všechny nástrahy a díky mocnému MRAZÍKOVI se nakonec s krásnou Nastěnkou ožení.

Pohádka důvěrně známá, kterou jsme si zvykli sledovat v televizi vánoce co vánoce, a která mnohé z nás poznamenala na celý život. Krásná Nastěnka, ohyzdná Marfuša, vychytaná ježibaba v neopakovatelném dabingu Františka Filipovského, dědeček Hříbeček, to všechno jsou postavy, které se podařilo úspěšně infiltrovat z ruského kulturního světa i do našeho prostoru. Mrazík zkrátka nemá chybu!

Pokud se vám pohádka líbí, doporučuji shlédnout ještě i jinou pohádku od stejného režiséra Aleksandra Rou, která je dostupná na našem trhu, a která se jmenuje Království křivých zrcadel.

A ještě jednu doboru radu závěrem: Kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem!

Rok vzniku: 1964
Země původu: Sovětský svaz
Žánr: pohádka, pro děti
Originální název: Morozko

Režie: Aleksandr Rou
Hrají: Alexandr Chvylja, Natalia Sedych, Eduard Izotov, Inna Čurikova, Georgij Milljar, Michail Janšin, Taťjana Peľtcer, Anastasia Zujeva, Tatyana Yukina, Lev Potemkin, Olga Yukina

Příbuzné texty:

• Co vychází na DVD – prosinec 2007