Filmag 2007/12 – Voodoo: Umění ďábla 2, Drsné časy

Čtyři bomby stačí, drahoušku!, aneb Homere, řekni něco chytrýho…. S tímto sloganem vychází zítra ve čtvrtek 13. prosince nové číslo časopisu FILMAG a jako přílohy obsahuje celkem 4 DVD. Cena 99,–.

Spider-vepř, Spidervepř, umí hlavou dolů lézt… Člověk se ani pořádně nestačil v podzimní náladě pořádně zabydlet, a už nám klepou na dveře vánoce. A přestože jsou vánoce časem klidu, Filmag pro vás připravil exkluzivní dárek! Vlastně hnedka několik. Tím prvním je nádherná „baťovská“ cena 99 korun. A tím druhým jsou hnedka čtyři parádní DVD přílohy. No řekněte, není to paráda? Po takovém časopisu by určitě sáhnul i více jak stoletý Montgomery Burns, kterří drží pod palcem Springfieldskou elektrárnu. Ta se však pro žlutou rodinku nestává tím nejhorším problémem, kterému musí čelit. Žlutá Simpsonovic rodinka opustila televizní obrazovky a vzala po dlouhých letech čekání velká plátna útokem. O něco hůř na tom je jejich 3D kamarád Shrek, který na nás krkne sice už potřetí, ale přiznejme si na rovinu – možná měl už v předchozím díle tak nějak kralovat v klidu až do smrti. Potřetí k nám připlouvají i Piráti z Karibiku s pokusem nám dokázat, že film nemusí mít žádný příběh, natož snesitelnou stopáž. To poslední Harry Potter šlape. Konečně dospívá a jeho kamarádky marně schovávají rašící poprsí pod britské pletené svetry. A to pořád ještě není všechno. V Americe se totiž nedávno začala auta a všemožné stroje měnit v roboty a Michael Bay o nich natočil zajímavý „dokument“. Transformers nejsou špatnou peckou, ale nepřátele akčních podívaných příliš nepotěší. Pro ty však máme třeba takového Modrého anděla. Vánoční Filmag je zkrátka napěchovaný až po střechu ohromným množstvím vynikajících filmových recenzí, které vám rády zkrátí a zpříjemní vánoční pohodu.

Filmag číslo 12 vychází již 13. 12. 2007 a přináší sebou čtyři parádní DVD přílohy. Nejdříve můžete po boku Christiana Balea zjistit jaké jsou opravdu „Drsné časy“ a potom zabrousit do thajských temných vod ve „Voodoo 2“. Dalšími dvěma disky jsou první příběhy kultovních polských tankistů. Veselé vánoce!

VOODOO: UMĚNÍ ĎÁBLA 2
Ještě krvavější než první díl.

Když chcete sbalit holku, tak se prostě musíte snažit. Přinést jí kytky, bonboniéru… nebo se uchýlit k černé magii. Jenže když se o to pokouší těch chlapů šest, tak je najednou víc magie, než na sjezdu kouzelníků a oběti magie z toho začne pomalu hrabat. A aby bylo ještě hůř, tak když se z toho snaží dostat, objeví se indiánská kouzelnice a předepíše jí jako lék lidské maso (tuhle léčbu vám váš obvodní lékař zatajil, co?) a začne jít opravdu do tuhého. I když je Voodoo označené číslem 2, tak s prvním dílem nemá společného vůbec nic. Je to samostatný film – a ještě brutálnější a krvavější než jednička. A i o něco líp natočený, s kompaktnějším dějem. Příběh pomsty sexy učitelky je syrový jako flaksa předhozená vyhladovělému psovi. Pokud občas rádi zakousnete maso, které se sotva přestalo hýbat, tak je to přesně pro vás.

DRSNÉ ČASY
Někteří přátelé jsou opravdu na zabití.

Jim Davis je bývalý mariňák, který se po letech v armádě vrací na ředitelství policie, kde hned dostane nový úkol. Infiltrovat se do podsvětí. Jenže taková infiltrace má dvě úskalí. Jedno, že vás odhalí… a druhé, že do toho spadnete až moc a už se nedokážete vyhrabat zpátky.

Scénář k filmu Drsné časy napsal David Ayer krátce poté, co stvořil úspěšný snímek Training Day. Oba filmy jsou nelítostným pohledem do míst, kde se setkávají kriminalisté s kriminálníky a kde se dají jedni od druhých hodně těžko oddělit. Jediný rozdíl mezi oběma filmy je v tom, že v Drsných časech chybí pozitivní hrdina, kterému byste mohli fandit. Jim Davis je profesionální psychopat, který je spíš hrozbou, než zástupcem správňáků… a působí o to děsivěji, že ho hraje čím dál úspěšnější Christian Bale, který má na psychopatické postavy patent. Je to nebezpečný hoch… a když se k tomu přibalí dvacet kilo marihuany, tak je o tragédii postaráno.