Slovensko – 47. týden

Jako každé pondělí se podíváme na přehled příbalových DVD vycházejících na Slovensku, tentokrát pro 47. týden.

VAPET Vás baví – 48,– Sk

22.11.2007 – Zabiják

Proslulý archeolog Robert Burns (STEVEN SEAGAL) najde ve starověkých ruinách východní Číny vzácné artefakty. Měly by být zrestaurovány, ale čínská mafie Tong má vlastní plány. Burns zjistí, že mafie využívá cenné památky jako schránky k pašování drog do zámoří. Od té chvíle si nemůže být jistý životem. Je falešně obviněn ze smrti svého asistenta a uvězněn. Po propuštění je zapojen do vládního plánu na likvidaci mafie a stává se návnadou v nastražené pasti…

Deník Nový čas – 43,– Sk:

19.11.2007 – Medvedík Mandarinka

(český název: Méďa Pusinka) Cesta za štěstím malého plyšového medvídka, kterému byl při výrobě v továrně nedopatřením přišit převrácený úsměv. Přesto, že se s ostatními medvídky dostává z výrobní linky přímo na předvánoční pult, mezi všemi dokonalými hračkami zůstává sám a opuštěný zcela mimo dychtivé oči dětí a zájem nakupujících.

Touží se stát vánočním dárkem, ale jako neprodejné zboží nakonec putuje pouze do krámku s poškozenými hračkami a jinými neobvyklými předměty. Umístěn do výlohy mezi ostatní nepovedené zboží postupně bledne pod paprsky dopadajícího sluníčka a stále čeká na svůj den, na toho svého zákazníka, u kterého touží najít domov, aby nakonec zjistil, že být odlišným jej činí výjimečným, a že ten pravý domov už dávno má mezi kamarády ve výloze a také v laskavé péči milého pana Winkla, majitele nevšedního krámku s nevšedními věcmi, kde našel svou pravou a neobyčejnou rodinu, ve které se cítí tak dobře.

21.11.2007 – Sexmise

Zatím nejslavnější polská komedie, která se pravidelně vrací i k našim divákům. Hlavní hrdinové, dobrovolníci Max a Albert se po umělém zmrazení těla probouzejí o „něco“ déle, než jak to plánoval původní vědecký experiment. Jejich šok je dvojnásobný, neboť se ocitli v 21. století, v novém společenství, kde žijí pouze ženy. Muži na Zemi zatím vyhynuli, ženy se staly zcela soběstačnými a „silnější pohlaví“ je pro ně nepřítelem číslo 1. Max a Albert jsou tak proti své vůli považováni za jakési nepohodlné „vykopávky“ a hrozí jim to nejhorší: smrt, anebo násilná přeměna v ženy…

23.11.2007 – Cokoliv

Další romantická komedie z pera osvědčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehod a nedorozumění. Jerry (Biggs) je mladý 21– letý komediální spisovatel žijící v New Yorku. Navzdory tomu, že je talentovaný, má problémy prorazit. Zásluhu na tom nese jeho agent Harvey (DeVito), který má sice o sobě vysoké mínění, ale je dost nepraktický a též David (Allen), jeho excentrický a paranoidní učitel. Dalším kamenem úrazu je Amanda (Ricci), jeho přítelkyně. Od prvního momentu, kdy ji uviděl, věděl, že je do ní zamilovaný. Ale Amandiny početné neurózy, strach ze závazků a frustrace nejrůznějšího druhu jí zabraňují, aby byla Jerrymu nablízku, když to nejvíc potřebuje. Krizovým bodem se ukáže být situace, když se ocitne v malém bytě s Amandou, kterou nečekaně navštíví její matka Paula, která se rozhodla, že se stane kabaretní zpěvačkou.

O ostatních titulech jsme Vás už informovali, a tak jen pro pořádek…

Denník Plus jeden deň – 43 Sk:

20.11.2007 – Lucie, postrach ulice

22.11.2007 – … a zase ta Lucie

Denník SME – 99 Sk

23.11.2007 – Postav dom, zasaď strom

Příbuzné texty:

• Co právě vychází – listopad 2007
• Slovensko – 46. týden
• Plus jeden deň – konec listopadu
• Slovensko – 44. týden
• Slovensko – 43. týden
• Plus jeden deň – říjen a listopad
• Slovensko – 42. týden