Story s DVD – Kašlu na lásku

Přeneste se s Renée Zellweger a Ewanem McGregorem do jedinečné atmosféry uvolněných šedesátých let. Story s DVD Kašlu na lásku vychází v pondělí 19. 11. 2007 za 119,– Kč. V této neskutečně zábavné komedii je možné všechno.

Dokonce i to, aby se do sebe zamilovali emancipovaná spisovatelka, která z principu odmítá jakákoliv citová vzplanutí, a šovinistický novinář, jenž využívá ženy pouze pro nezávazné pobavení. Ale nepředbíhejme. Spisovatelka Barbara Novak přijíždí do New Yorku, aby zde prezentovala svou novou knihu „Kašlu na lásku“. Tato „příručka“ radí ženám, jak nebýt věčnou otrokyní a hračkou mužů a jak se postavit na vlastní nohy. V šedesátých letech, kdy bylo hlavní vdát se a strávit život u plotny a žehlícího prkna? Něco nevídaného.

A co může být lepšího než využít k propagaci populární časopis NO, v němž pracuje vyhlášený novinář Catcher Block. „Nadsamec“, který střídá ženy častěji než ponožky, a pak je bez rozpaků odkopne, samozřejmě nemá zájem. Tedy do doby, než se Barbařinu dílu podaří prorazit i bez jeho pomoci. V tom okamžiku nastane velký třesk. Ženy okamžitě začínají „kašlat na lásku“. A Catcherovy milenky rovněž. Block zuří. A okamžitě si to hodlá vyřídit s hlavním viníkem – Barbarou. Jaký má plán? Pokusí se ji svést a pak o ní napíše kompromitující článek. Ovšem sebevědomá Barbara se jen tak nedá. Kdo bude vítěz?

Režisér Peyton Reed (loni bodoval z komedií Rozchod! s Jennifer Aniston a Vincem Vaughem) kladl maximální důraz na zachycení atmosféry. Přepychové byty, sexy dialogy, stylová hudba a elegantní móda – to vše vás doslova okouzlí. Kluby á la 60 léta i špičkové modely vytvářejí náladu této svěží komedie, ve které dá spisovatelka Barbara pořádnou lekci cynickému, ale okouzlujícímu novináři, aby oba po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapili jak diváky, tak i sami sebe nečekaným rozuzlením. Do půvabného světa komedií šedesátých let, v nichž excelovala dvojice Doris Dayová a Rock Hudson, přenesl režisér Peyton Reed děj i image filmu. Hlavní role obsadil skvělou Renée Zellweger (např. Deník Bridget Jonesové, Chicago, Bílý Oleandr) a charismatickým Ewanem McGregorem (např. Moulin Rouge nebo Star Wars).

Díky hereckému obsazení hlavních představitelů budete mít pocit, že sledujete film z dob dávno minulých. Jejich projev je jakoby afektovaný, což působí neuvěřitelně vtipně, a dvojsmyslná telefonická scéna vám vykouzlí úsměv na rtech ještě dlouho poté. A to zatím netušíte, jaké překvapivé rozuzlení vás čeká.

Půvabná komedie, v níž nechybí silná hrdinka a ani sebevědomý a nezdolný chlapík, potěší každého, kdo si touží alespoň na chvíli představit, že svět může být růžový a bez jediné chybičky. Pobavte se, zasněte se a vraťte se zpátky v čase. Tento film vám tohle všecho umožní …

Rok vzniku: 2003
Země původu: USA, Německo
Žánr: Romantická komedie
Režie: Peyton Reed
Hrají: Renée Zellweger, Ewan McGregor, David Hyde Pierce, Sarah Paulson, Ivana Milicevic, Melissa George, Lynn Collins, Jeri Ryan, Matt Ross

Picture Copyright – © 2003 Twentieth Century Fox – All Rights Reserved

Příbuzné texty:

• Co právě vychází na DVD – listopad 2007