Filmag 2007/11 – Zabijáci osamělých srdcí, Agent 117

Kromě různých speciálů, extra a téma vydání a papundeklových tankistů vychází 1× měsíčně i „normální“ vydání časopisu FILMAG. V listopadu obsahuje přílohy Zabijáci osamělých srdcí a Agent 117 a vychází v pátek 16. 11. 2007. Cena 196,–.

Nejdrsnější polda na světě je zpátky. Muž, který nejde pro skvělou hlášku ani ránu příliš daleko. Že nevíte o koho se jedná? No, neblbněte. Jonh McClain je tady již počtvrté, aby ve své zatím poslední pecce ochránil svoji dospívající dceru a při té příležitosti opět zachránil svět samotný. „Smrtonosná past 4“ je zkrátka nářez, jenž si nesmíte nechat ujít. O dost slabší akčňárnou je pak „Fantastická čtyřka 2“, která k sobě sice přibrala Silver surfera, ale to ještě neznamená, že by se ve filmu něco opravdu zásadního mělo dít. To se ostatně neděje ani v „Taxi 4“, kdy adrenalinový řidič Daniel nějak zestárl a zmoudřel. Nejraději teď posedává ve svém novém voze a mluví, vzpomíná a vypráví. Vůbec ho netrápí, že se ulicemi San Franciska prohání krvelačný „Zodiac“. No a protože Harry Callahan je už v důchodu, je jen malá šance, že někdo tohohle vraha chytne. Pro všechny fanoušky historických fantasy řežeb je tady konečně trest za jejich podivné fantazie, který přichází v podobě ultrašpatného „Pathfindera.“ Perverzní duše určitě potěší hned trojnásobná návštěva městečka Tromaville, kde si můžete dát zelenobřečkoidní kávu se samotným Toxickým mstitelem! Takové pozvání se neodmítá. A samozřejmě, že v čase předvánoční naši distributoři nezapomněli ani na dětské filmy, kterých je tu opět slušná várka.

Nový Filmag vychází již 16. 11. 2007! Jste na něj připraveni?

Přílohou tentokráte bude vynikající kriminálka s noirovým nádechem „Zabijáci osamělých srdcí“ a ujetá (francouzská) verze Jamese Bonda v „Agent 117“.

ZABIJÁCI OSAMĚLÝCH SRDCÍ

Salma Hayek jako sériová vražedkyně? To si nemůžete nechat ujít!

Putovali Amerikou čtyřicátých let, vydávali se za sourozence a zabíjeli bohaté vdovy. No, existují i horší způsoby, jak si vydělávat peníze. Třeba práce. Tomuhle mileneckému páru se říkalo Zabijáci osamělých srdcí a tohle sice není první film, který o nich vznikl, ale je rozhodně jeden z nejlepších. Je příjemně stylizovaný do noirové kriminálky a v mnohém připomíná De Palmovu Black Dahlii… i když tady jsou pachatelé známí už od začátku a můžeme je sledovat od prvních krůčků až po poslední záškuby. Stejně tak ale můžeme pozorovat i detektivy, kteří jim jdou po krku a kteří nejdou pro ránu daleko. Obsazení je opravdu superhvězdné. Dvojici zabijáků, kteří likvidují nadržené vdovy, hrají Salma Hayek a Jared Leto – a dva detektivové, kteří po nich jdou, jsou John Travolta a James Gandolfini! Takže položte kolem televize igelit, ať vám koberec nenasákne krví, a pusťte se do vraždění vdov.

Země původu: USA
Rok vzniku: 2006
Originální název: Lonely Hearts
Žánr: Krimi, Thriller
Režie: Todd Robinson
Scénář: Todd Robinson
Hrají: John Travolta, Salma Hayek, Ellen Travolta, Charles M. Creel, James Gandolfini, Allen Walls, Jared Leto, Tom Chapman, Scott Caan, Traci Robinson, Laura Dern, Caroline Ross, Michael Gaston, Jimmy Leeward, Bruce MacVittie, Rachel Specter, Dan Byrd, Rachel Reynolds, Andrew Wheeler, Margaret Travolta, Alice Krige, Heather Dawn, Dagmara Dominczyk, Bill Kelley, John Doman, Jack Swanson, Bailee Madison, Allison McKay, Ellen Travolta, Lauren Leech, Jason Gray-Stanford, Jeff Farley, Sam Travolta, Petrus Antonius, James Martin Roberts, Gerald Owens, Kristian Truelsen, Arian Waring Ash, Christa Campbell, Matt Huffman, Marc Macaulay, Valerie Grant, Todd Terry, Karl Anthony, Steve Maye, Jonathan Rau, Shannon Murphy, Nick Loren.

Hudba: Mychael Danna
Kamera: Peter Levy
Střih: Kathryn Himoff
Obsazení: Phyllis Huffman
Stavby: Traci Kirshbaum
Masky: Sonna Brado, Michelle Bühler
Kostýmy: Jacqueline West

AGENT 117

I Francouzi měli svého Jamese Bonda.

 
Koneckonců, svého Bonda měli i Němci, tak proč by měli zůstat Francouzi stranou? Jen proto, že jedí žáby? Ten jejich Bond se honosil hrdým jménem Agent 117 a byla o něm napsána spousta knih a natočena spousta (o něco menší) filmů. Jeho autor, Jean Bruce, ho uvedl do života v roce 1949. Po Brucově smrti v psaní pokračovala jeho žena… a po její smrti jejich děti. Celkem o Agentovi 117 vzniklo přes 250 knih a 7 filmů, takže není divu, že se k téhle postavě filmaři po letech vrátili a natočili o něm nový snímek. Ovšem, podobně jako u jiných retrolegend, pojednali to víc komediálně, až bychom skoro řekli parodicky.

Hlavní hřivnou tohoto filmu je ale vedle humoru i jeho styl. Jak hrdina, tak prostředí a kulisy, všechno jakoby vypadlo ze starých bondovek s Connerym. Film na vás dýchne atmosférou starých bondovek tak, že je člověk skoro zklamaný, že automobilové honičky nejsou řešené zrychlováním filmu a zadní projekcí. Ale to se dá Agentovi 117 koneckonců odpustit.

Země původu: Francie
Rok vzniku: 2006
Originální název: OSS 117: Le Caire nid d’espions
Žánr: Komedie
Režie: Michel Hazanavicius
Scénář: Jean Bruce, Jean-François Halin, Michel Hazanavicius
Hrají: Jean Dujardin, Lionel Vitrant, Bérénice Bejo, Laura Schiffman, Aure Atika, Jean-Marie Paris, Philippe Lefebvre, Hedi Naili, Constantin Alexandrov, Roger To Thanh Hien, Saïd Amadis, Johannes Oliver Hamm, Laurent Bateau, Chouki Gtari, Claude Brosset, Hassan Chabaki, François Damiens, Hafid F. Benamar, Youssef Hamid a další

Hudba: Ludovic Bource, Kamel Ech-Cheik
Kamera: Guillaume Schiffman
Střih: Reynald Bertrand
Stavby: Sonia Kalaydjian
Kostýmy: Charlotte David
Masky: Pierre Olivier Persin

Příbuzné texty:

• Co vychází na DVD v listopadu 2007 (příbaly)