Pixar připravuje film 1906

  Společnost Pixar se proslavila svými animovanými filmy. To ale neznamená, že by si na oblast filmů hraných netroufala. Nová divize této společnosti, která je zaměřena na hrané filmy, natáčí film s názvem 1906, který vypráví o velkém zemětřesení v San Francisku..

Jedná se o projekt Brada Birda, režiséra Pixaru, tvůrce filmů jako Úžasňákovi, Železný obr či spolutvůrce filmu Ratatouille, založený na knize Jamese Dalessandroa. Ten je i tvůrcem scénáře.
Každá katastrofa má své pozadí, na němž se odehrávají příběhy, které jsou neméně napínavé než vlastní událost. V nich se odehrává ledacos – lidské tragédie, politická korupce, láska, pomsta, vraždy. atd. Vše ovšem založeno na holých faktech, které jsou ovšem v rámci příběhu pozměněny tak, aby čtenář a následně divák lépe porozuměl poselství příběhu. Na podkladě líčení „zuřivé“ mladé reportérky Annalisy Passarelli se objevuje jasný obraz města z viktoriánské éry s jeho zbohatlickými sídly i čtvrtěmi chudých. Zničující požár města je kulisou pro příběh boje jeho občanů, nekompetentních a bezskurpulózních politiků, čestných policistů, novinářů či osamoceného federálního prokurátora. To vše činí příběh aktuálním i pro dnešní dobu.
Pixar ale rozhodně nerezignuje na to, co mu jde nejlépe. Připravuje se Toy Story – Příběh hraček 3 či další díl úspěšného animáku Auta.