Úterní Blesk pro radost – Sahara

V úterý 6. listopadu 2007 vychází v edici „Blesk pro radost“ dobrodružná komedie Sahara. Cena 42,– Kč (s Bleskem 49,–).

Pátrání v mořských hlubinách uvnitř starých vraků naložených poklady je pro Dirka Pitta (Matthew McConaughey), potápěče a dobrodruha milujícího vzrušení, a jeho legračního parťáka Alla (Steve Zahn) práce jako každá jiná. Když se ale tihle dva střetnou s krásnou doktorkou Evou Rojas (Penélope Cruz), zdá se, že je konečně čeká ten pravý lov. Všichni tři se brzy vydávají na svou životní cestu. Když překonávají žhavou výheň pouští severní Afriky, využívají všechny své schopnosti, aby se ubránili krutým nepřátelům ničícím svět. V závodě s časem musí tahle neobvyklá trojice hrdinů rozluštit všechny indicie, přijít na kloub tajemné záhadě a zachránit svět v tomto úžasně zábavném filmu, který si užije celá rodina. Natočeno podle knižního bestselleru Clivea Cusslera.

Zkušený badatel Dirk Pitt (Matthew McConaughey) najde minci, k níž se váže historická legenda. To ještě netuší, že se se svým parťákem Al Giordinem (Steve Zahn) vydá na největší dobrodružství svého života – honbu za pokladem tím nejnebezpečnějším koutem západní Afriky. Hledá ztracenou válečnou loď z americké občanské války, která až dosud ukrývá tajný náklad. Místní lidé ji znají jako „loď smrti“. Dirk a Al potkají doktorku Evu Rojas (Penelope Cruz), krásnou a chytrou ženu, která se domnívá, že ztracená loď souvisí s širším ekologickým problémem, ohrožujícím okolní svět. Při hledání ztracené lodi, o jejíž existenci vědí nejenom oni, se Dirk, Al a Eva mohou spolehnout pouze na svůj důvtip, aby zvítězili nad nebezpečnými protivníky, přežili drsné podmínky a přišli na kloub nejednomu tajemství.

Země původu: USA, Španelsko
Rok vzniku: 2005
Originální název: Sahara
Žánr: Dobrodružný, akční
Délka: 124 minut

Režie: Breck Eisner
Hrají: Matthew McConaughey, Penélope Cruz, Delroy Lindo, William H. Macy, Steve Zahn, Rainn Wilson, Lambert Wilson, Jude Akuwidike, Abdul Salin a další
Jazyk: anglicky, česky
Titulky: české

Jako bonus vychází na DVD z edice deníku Blesk film o filmu, vizuální efekty, dokument Napříč Saharou a vystřižené scény.

Příbuzné texty:

• DVD z Blesku
• Co právě vychází – listopad 2007