Nádobí medvídka Pú obsahuje formaldehyd

  Naše stránky se hodně věnují příbalům, a i když v tomto případě se nejedná přímo o DVD či CD, jde o zprávu, která by mohla zajímat pravidelné zákazníky trafik. Tuto informaci přinesla dnes televize Nova, která se odvolává na časopis TEST.

Právě tento časopis ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem zjistil, že nádobí vylučuje zdraví nebezpečný formaldehyd.
Pro ty, kteří neví, o co jde: S každým číslem časopisu z kolekce „Medvídek Pú a jeho kouzelný svět“ obdrží zákazníci plastové Medvídkovo nádobí a příbory. Toto nádobí je právě údajně závadné.
Z nádobí se uvolňuje formaldehyd a to není látka, která by byla příznivá pro organismus. Způsobuje totiž chronické otravy. Děti mohou mít bolesti bříška nebo bolesti hlavy. Formaldehyd je navíc látka vyvolávající silné alergie.
„Když jsme zkoušeli toto nádobí na nekyselé potraviny byl limit jedenkrát překročen, když byly zkoušeny na kyselé potraviny, tak byl limit převýšen třikrát“, uvedla šéfredaktorka časopisu Test.
Jednatelka společnosti Tappa, která nádobí distribuuje, byla překvapena a ze zahraničí poslala tuto SMSku. „Máme certifikáty, které limity splňují. Vše budu řešit s vydavatelem a výrobcem. Návazně, co nejdříve to půjde, vyřešíme situaci s našimi zákazníky."
Protože má Tappa na novinové stánky dodat ještě 58 částí jídelního servisu, zaměří se na ní hygienici. Hlavní hygienik prodej tohoto zboží v nejbližších hodinách zakáže.