31. případ Majora Zemana

Dalším významným internetovým zpravodajským médiem, který se pozastavuje nad kauzou vydání seriálu na DVD, je server Aktuálně cz, který se v článku s názvem Majora Zemana stále vyšetřuje policie zabývá závěry rady ČT.

Celá záležitost je už natolik mediálně propírána, že se o ní mezi fandy seriálu poněkud ironicky hovoří jako o 31. případu majora Zemana.

Prodej seriálu 30 případů majora Zemana, který jako přílohu vydává deník Aha, byl podle serveru Aktuálně cz v pořádku. K tomu dospěla dozorčí komise, která na popud rady ČT případ projednala. Jeden z členů Rady ČT přesto podal trestní oznámení.
Nejvýhodnější nabídku na Zemana dala podle deníku MF Dnes společnost North Video. Nabídla nevratnou částku 8 milionů korun a kalkulaci, podle níž by zisk pro ČT mohl být až 21 milionů.
Nakonec ale seriál získala firma Hynka Čecha Český film Praha, který nabídl nevratnou částku tři miliony; další peníze jsou nejisté, vypočítávají se totiž z čistého zisku, ale chyběla jakákoliv kalkulace.
Podnět policii dal už počátkem listopadu sám generální ředitel ČT Jiří Janeček. „Nabyl přesvědčení, že Česká televize i on osobně čelí nevybíravému útoku určitých podnikatelských skupin, kterým nevyhovovaly závěry interní kontroly,“ řekl tehdy mluvčí Šticha.
Nyní je tedy případ v rukou policie. „Česká televize zatím nebyla o stavu prošetřování informována. Jsme připraveni poskytnout potřebné podklady a zainteresovaní zaměstnanci budou odpovídat na případné dotazy,“ říká o posledním vývoji kauzy mluvčí.
Příbuzné texty:
• Otazníky kolem majora Zemana
• Major Zeman vyjde opět v lednu
• Trestní oznámení kvůli DVD s majorem Zemanem
• Nedělní Aha! – Třicet případů majora Zemana DVD 5
• Vydávání Majora Zemana bude přerušeno