Nad dopisy čtenářů

Určité dotazy se v komentářích opakují neustále dokola, proto na ně zkusím odpovědět v tomto článku, protože věřím, že se k nim dostanete snadněji než v změti komentářů, kde zjevně zapadnou. Na základě tipu čtenáře muflona přinášíme jakési FAQ – odpovědi na nejčastěji frekventované dotazy. Některé odpovědi pocházejí přímo od vás – čtenářů, kterým tímto děkuji. Poděkování patří všem, kteří se snaží druhým pomoci a jsou ochotni nezištně poradit.


Dotaz č. 1:
Kde seženu již vyšlé starší příbalové DVD z nedělního vydání deníku Aha se seriálem Třicet případů Majora Zemana?
Na rozdíl od mnoha jiných příbalových DVD, které jsou již prakticky nesehnatelná, máte možnost si Majora Zemana objednat u vydavatele, kterým je společnost Prague Promotion, a to buď prostřednictvím elektronické pošty na mailové adrese:
objednavky@praguepromotion.cz, nebo písemně na adrese:
Prague Promotion s.r.o.
Leknínová 3033/7
106 00 Praha 10
Jak máme potvrzeno od jedné naší čtenářky, tato možnost funguje, je to ověřeno, že DVD vám přijdou na dobírku na vaši adresu.
Další možnost získání DVD titulů je v prodejních místech řetězce TESCO na jehož pultech budou tituly cca po jednom měsíci po vydání k dispozici.
Na DVD s majorem Zemanem můžete také narazit v prodejnách Levných Knih.
A tip pro čtenáře z Prahy – některé díly seženete v dobře zásobené trafice Relay Florenc vestibul metra C výstup Autobusové nadraží. Dostupnost jednotlivých dílů lze ověřit na adrese: dvd.relay@seznam.cz
Dotaz č. 2:
Mám DVD Gynekologie 2, ale nemohu sehnat Gynekologii 1. Nevíte kde se dá sehnat?
Odpověď: Nikde. Seriál se jmenuje Gynekologie 2 a žádná jednička Gynekologie 1 nikdy nevyšla, přestože se o ní píše na obale DVD. Nesmíte ale věřit všemu, co se kde píše. Berte to jako jednu z humorných mystifikací autorů.
Dotaz č. 3:
Dvd edice magazín speciál – co to je?
„DVD edice (magazín) speciál“ je náhradou za původní „DVD edici (magazín)“. Tato řada stála do prosince 99,– Kč / ks, od ledna 2008 bude za 49,– Kč. Stejně jako předchozí řada, měla by být k sehnání u novinových stánků. Ne však u všech, jen u větších odběratelů tisku nebo u těch trafikantů, kteří si ji u distributora objednají. DVD vycházela začátkem každého měsíce, jak to bude nyní, není známo. Vzhledem k tomu, že ve středu 2. ledna se stahovala remitenda prosincové řady „DVD edice (magazín)“, počítám s tím, že v pátek nebo v sobotu by se mohla nová DVD z této řady objevit v obchodech. Nevím však, zda vyjde všech 16 titulů + speciály najednou nebo budou DVD vycházet v určitých (např. týdenních) cyklech po 4 (8) titulech apod.
(odpověď poskytl čtenář Pavel M.)
K tomu dodejme, že v obchodech se již prokazatelně objevily tituly Místo nahoře 1, Biznis, Prime, Charlotte Gray a 16 bloků.
Tituly Charlotte Gray a 16 bloků a Prime podle sdělení vydavatele jsou sice aktuálně nedostupné, skladem budou opět od 1.3.2008.
 
Dotaz č. 4:
Co je to EcoDisc? Jak ho poznám?
Fenoménu EcoDisc jsme se věnovali v samostatném článku. Že se jedná o EcoDisc poznáte podle loga, které by měl vydavatel správně nechat vytisknout na obal (ne vždy se tak děje).
Logo může mít také tuto (viz níže) variantu, upozornění na nemožnost přehrávání v štěrbinových mechanikách. (Jedná se jednotky DVD-ROM/RW, které se vyskytují v některých typech počítačů, jako například Apple, a jiné. Médium není na plotně, ale vsunuje se do úzké štěrbiny).
Před rozbalením může indicií, že se může jednat o EcoDisc, být také nepatrná váha příbalu – papírová obálka je velmi lehká – jako by v ní nic nebylo. V současné době se na základě negativních reakcí spotřebitelů od této „vymoženosti“ ustupuje.
 
 
Tak to bylo jen pár z nejčastěji se opakujících dotazů. Stálým čtenářům těchto stránek se omlouvám a prosím o shovívavost. Pokud už odpovědi na tyto dotazy dávno znáte, vemte prosím v potaz, že řada čtenářů se na těchto stránkách ocitá poprvé a skutečnost, že jsme již „někdy někde“ o těchto věcech psali, jim v množství informací, kterých je opravdu hodně zvláště v komentářích pod měsíčním přehledem, mohla docela snadno uniknout.