Překvapení s DVD – Základ rodiny

Žánr romantické komedie o vztazích mezi muži a ženami se u nás natáčí také, ale zdaleka ne v takové míře jako v USA. V Americe je naopak velice oblíbený, takže tam ročně vzniknou stovky variací na dané téma. Časopis Překvapení se na tento typ filmů specializuje a opět vydává film na DVD jako přílohu časopisu – tentokrát je to Základ rodiny. Vychází v pondělí 27. srpna 2007. Cena časopisu i s DVD je 99,– Kč.

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv!
Thomas Bezucha (to jméno zní docela česky, že?) je americký režisér, který natočil komedii, která do českých kin dorazila 22. prosince 2005. Jmenuje se Základ rodiny (The Family Stone) a je to docela povedená komedie o docela obyčejných vánocích.

Rodina je místo které každý z nás dobře zná a snad proto je nevyčerpatelnou studnicí komických situací. Proto se také žánr komedií čerpajících látku z tradičních i netradičních situací odehrávající se v rodinných vztazích těší stálé oblibě filmových tvůrců i diváků.

Sarah Jessica Parker (Sex ve městě) se ocitá v docela běžné situaci. Má se představit rodině nastávajícího. Nic tak neobvyklého. Pokud vás ovšem nevítá nepříjemná paní domu Diane Keaton (Lepší pozdě nežli později) a její ještě nepříjemnější dcerka Rachel McAdams (Nesvatbovi), která svou novou švagrovou nemůže ani vystát.

Základ rodiny je zábavný a vstřícný film, který v nadcházejícím shonu před začátkem školního roku dokáže osvěžit a pobavit.

Údaje o filmu:
Originální název: Family Stone
Režie: Thomas Bezucha
Scénář: Thomas Bezucha
USA, 2005, 102 min, barevný, původní znění
Hrají: Tyrona Jordano, Claire Danes, Diane Keaton, Rachel McAdams, Dermot Mulroney, Craig T. Nelson, Sarah Jessica Parker, Paul Schneider, Luke Wilson, Brian J. White a další.
Photos copyright © Twentieth Century Fox Film Corp.