Blesk pro ženy – Střípky vzpomínek

 

Blesk stále ještě čerpá z repertoáru zfilmovaných románů Danielle Steel a v pondělí 8. září 2008 jsou na řadě Střípky vzpomínek za obvyklých 49,- Kč. Mladá Italka se přivdala do vlivné rodiny amerických politiků, ale místo slastného života ji čeká série tragedií, které neustále zkoušejí sílu její lásky. 

 

Vanessa Fullerton je poznamenána vzpomínkami na krušné dětství a smrt své matky Sereny, která byla zavražděna svým manželem. Matčin tragický životní příběh, v němž se jí stala osudnou velká láska, se táhne s Vanessou celý život. Navzdory němu však musí najít sílu vyrovnat se s bolestivou minulostí a začít šťastnější období…

Příběh ženy, která se pro lásku vzdala všeho, dokonce i svého života. Vzpomínky na dětství patří k těm nejkrásnějším, na které se nezapomíná. Pro Vanessu Fullertonovou, jejíž matka byla zavražděna, jsou však noční můrou, jíž se nedokáže zbavit. Teprve coby dospělá žena dokáže podrobně vyprávět příběh pozoruhodného života a tragické smrti své statečné matky.

Serena se narodila v Itálii, kde její rodiče patřili k té nejvybranější společenské smetánce. Celou tu nádheru a přepych však opustila, aby se mohla provdat za amerického důstojníka Brada Fullertona. A když její milovaný manžel zemřel ve válce, rozhodla se opuštěná a nešťastná Serena nic nevzdat a vychovat jejich dceru jak nejlépe to dokáže.

Časem se dostala do světa modelek, kde se seznámila se slavným fotografem Vasilim. Její kariéra začala slibně a podařilo se jí dosáhnout nejen finanční jistoty, ale dokonce i citové rovnováhy. Chvíle klidu však netrvá dlouho. Serena totiž objeví, že Vasili skrývá tajemství tak děsivé a nebezpečné, že ji zahubí. Díky osudu matky nakonec také Vanessa nalézá vnitřní sílu a odvahu k překonání bolestných vzpomínek.

Žánr: Drama / Romantický

Země původu: USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 96 minut

Původní název: (Danielle Steel’s) Remembrance

Světová premiéra: 2. září 1996 – USA

Režie: Bethany Rooney

Scénář: Danielle Steel, David Ambrose

Produkce: Douglas S. Cramer, Dennis Hammer, Julian Marks, Mark Winemaker

Hudba: Lee Holdridge

Kamera: Laszlo George

Společnost: Cramer Co. / NBC Productions

Hrají: Eva La Rue (Serena Principessa di San Tibaldo Fullerton), Jeffrey Nordling (plukovník Brad Fullerton), James Calvert (Teddy Fullerton), Michael Lowry (Vasili Arbus), Tom Kurlander (Greg Fullerton), Amanda Tapping (Linda), Natalie Radford (Gregova žena), Cecilley Carrollová (Vanessa Fullertonová), Angie Dickinson (Margaret Fullertonová), Barbara Gordon (Dorothea Kerrová), Gary Reineke (Charles Fullerton), Elizabeth Sjoli (starší Vanessa), Tim Progosh (Clem Stafford), Ray Laska (Andreas Arbus), Barbara Tyson (dospělá Vanessa), Paul Soles (soudce), Barclay Hope (Dr. Beech), Tabitha Lupien (Vanessa ve věku 4 let), Jason Logan (sluha), Sharon Heldt (recepční), a další

Údaje o DVD (vydavatel Bonton Film / Universal):

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: 4:3

Bonus: žádný