Aha! – Discopříběh

V osmdesátých letech, kdy ve světě frčeli Alphaville, Depeche Mode jim podobní a dnešní skoročtyřicátníci sebou cloumali na spartikádě v rytmu Poupat Michala Davida, vznikl film, resp. muzikál, který zachycuje atmosféru diskoték komunistickém Československu. Jmenuje se Discopříběh a vychází zítra, ve středu 10. října 2007 s deníkem Aha!, cena je 38,- Kč.

Jirka Horáček žije na plzeňském sídlišti se svým otcem a volný čas tráví s partou kamarádů především na diskotékách. Na jedné z nich se seznámí s atraktivní blondýnou Evou, která však patří ke staršímu frajírkovi Cáfovi. Přestože se stejný večer seznámí také s Jitkou, zamiluje se do sebevědomé krasavice Evy. A tak zatímco sympatické Jitce dává okatě najevo svůj nezájem, snaží se vetřít do přízně Evy. Současně se začíná dostávat do stále větších problémů se svým otcem, který nemá nervy na jeho pubertální vylomeniny.

V hlavní roli Rudolf Hrušínský nejml. (Jirka) a Ladislav Potměšil v roli jeho otce. Jirka se učí kominíkem, s kamarádem Romanem chodí na diskotéky, prožívá první lásku a svému otci přidělává jednu starost za druhou… O rok později přišla do kin krimikomedie KAMARÁD DO DEŠTĚ s Lukášem Vaculíkem (Tomáš), Sagvanem Tofim (Michal) a Karlem Augustou (Kadlec) v hlavních rolích. Číšník Michal odváží do banky tržbu, je však přepadem Kadlecovým kumpánem Burešem. Vznikne začarovaný kruh ohledně shánění peněz a kamarádi Tomáš s Michalem narazí na nebezpečného veksláka Adamce… Na konci 80. let natočil Jaroslav Soukup drama DIVOKÁ SRDCE (1989). V hlavních rolích můžete vidět Marka Vašuta či Borise Rösnera.

Žánr: komedie, muzikál

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1987

Délka: 82 minut

Kinopremiéra: 1. listopadu 1987

Režie: Jaroslav Soukup

II. režie: Josef Jarolímek

Asistent režie: Jan Menšík

Scénář: Eduard Pergner, Jaroslav Soukup

Dramaturgie: Drahoslav Makovička

Produkce: Viktor Schwarcz, Přemysl Pražský, Adriena Jirková, Bohdan Kysil

Kamera: Vladimír Smutný

Asistent kamery: Jiří Pechar, Jan Carda

Hudba: Michal David, František Janeček, Zdeněk Barták

Střih: Jiří Brožek

Kostýmy: Hana Havelková

Architekt: Jiří Matolín

Zvuk: Jiří Kejř, Jiří Hora

Choreografie: Jiří Rebec

Hrají: Rudolf Hrušínský nejml. (Jirka), Ladislav Potměšil (otec), Mariana Slováková (Eva), Jaroslava Bobková (Jitka), Roman Pikl (Roman), Andrej Kraus (Cáfa), Radek Pospíšil (Sendvič), Tomáš Máka (Beďula), Antonín Kříž (Dóda), Karel Vochoč (mistr Jonák), Jana Krausová (maminka), Pavel Nový (otcův parťák), Bohumil Vávra (holič), Dagmar Neblechová, Pavel Kocourek, Ivo Niederle, Jiřina Jelenská (tlustá matka), Jaroslav Choc,  Milan Pěkný, Milan Vlachovský (příslušník VB), Tatiana Kulíšková, Jan Vokurka

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 5.1, 2.0 česky

Titulky: česky pro neslyšící

Obraz: barevný 4:3

Bonus: filmografie (Rudolf Hrušínský nejml., Ladislav Potměšil, Mariana Slováková, Jaroslava Bobková, Roman Pikl, Jaroslav Soukup), fotogalerie, rozhovory (Jaroslav Soukup, Ladislav Potměšil, Michal David), nabídka titulů na DVD, upoutávky