Slovensko – 41. týden

Největší novinkou na Slovensku je, že začaly vycházet DVD v edici VAPET Vás baví… Už v minulém týdnu vyšlo první DVD a tento týden přichází na pulty stánků další… Plánované je vydávání DVD jednou týdně za lidovou cenu 48,– Sk.

VAPET Vás baví

04.10.2007 – Z pekla štěstí
Pohádka natočená podle námětu Jana Drdy vypráví o poctivém a čestném chasníkovi Honzovi, jenž na útěku před verbíři pozná cenu lásky i kamarádství. Díky kouzelným darům (mošna, z níž na povel vyskakují bojovníci, pláténko, na němž se prostírá hojná krmě, a plášť, který učiní neviditelným každého, kdo se jím přikryje) přemůže hrozivého draka, ale namísto odměny se setká jen s intrikami panovníka a jeho rozmazlené dcery. Režisér Zdeněk Troška zahájil vyprávění impozantně: hned úvodní sekvence zápalného blesku a splašeného spřežení se vyznačuje dynamickým poskládáním záběrů do jakési drobné apokalypsy, avšak ústřední milenecká dvojice (Michaela Kuklová, Miroslav Šimůnek) nemá co hrát, pokud nepočítáme ustavičné Honzovo utíkání a dívčiny dojemné pohledy či nářky.

11.10.2007 – Probuzená smrt
Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při pátrání po ztracené dceři narazit na gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude Van Damme). A když už na něj narazil, neměl mu zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava (nejlépe oddělená od těla) neocitne v Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti naštvaný chlap proti armádě všehoschopných čínských zabijáků?

Denník Nový čas vydává ve 41. týdnu (v nezměněné ceně 43,– Sk) následující tituly:

09.10.2007 – Malý indián 2
Malý Patoruzito je tu zpět v ještě větším dobrodružství, než v prvním díle. Je požádán svým kmenem, aby ho během národní přehlídky vedl v promenádě. Je potěšen touto nabídkou, ale zjistí, že se ztratila jeho nejlepší kamarádka Malen. Jakmile se vrátí do místa oslav, začíná se před ním odkrývat tajemné skutečnosti…Patoruzito musí Malen najít!

12.10.2007 – Vrchní, prchni!
Knihkupec Dalibor Vrána věru nemá lehké žití. Líbí se ženám, a ty se zase líbí jemu, a protože je Dalibor mužem činu, značnou část jeho poctivě nabytého výdělku polknou alimenty. Svou svízelnou finanční situaci se rozhodne vylepšit způsobem zcela originálním. Využije toho, že si jej lidé v restauracích často pletou s číšníkem a začne inkasovat. Netrvá dlouho a stane se nepolapitelným fantomem pražských (a později i mimopražských) restaurací, postrachem liknavých číšníků. Je stále odvážnější a úspěšně se mu daří před manželkou i okolím maskovat zdroj příjmů tvrzením, že si vydělává v nočních podnicích hrou na housle. V Karlových Varech se mu podaří husarský kousek, když zorganizuje honičku místních číšníků sám na sebe. Jenže jak se říká, tak dlouho se chodí pro vodu, až…

Nový Čas pre ženy (týdeník):
25.09.2007 – Vdavky, sňatky, svazky – 79,90 Sk (11,90 Sk cena časopisu + 68 Sk cena DVD)
Je jim 25 let a právě se vzali. Je jim 35 let, před deseti lety se vzali a teď od sebe odcházejí. Je jim 45, před deseti lety se rozešli a teď se pokoušejí znovu dát dohromady.

A samozřejmě musíme připomenout, že v denníku Plus jeden deň tento týden vychází:

09.10.2007 – Kameňák 1
11.10.2007 – Kameňák 2

O DVD, vycházejících v tomto denníku v první polovině měsíce října, jsme už Vás informovali. Také tady zůstala cena nezměněná, a to 43,– Sk.

Příbuzné texty:
• Nový čas – Sněhurka navždy šťastná, Kulový blesk
• Medená veža
• Další novinky na DVD ze Slovenska
• Příbalová DVD na Slovensku – novinky
• Co vychází na DVD na Slovensku
• Slovenský film 70. let
• Plus jeden deň – co vychází v říjnu 2007
• Plus jeden deň – Tři veteráni
• Plus jeden deň – Marečku, podejte mi pero
• Plus jeden deň – Tři oříšky pro Popelku
• Plus jeden deň – Jak vytrhnout velrybě stoličku