Pondělní Blesk – Prsten

Říká se „to nejlepší na konec“. Blesk v pondělí 22. září 2008 vydává poslední z titulů, nesoucích jméno Danielle Steel, který mezi ostatními vyniká minimálně hereckým obsazením. Prsten za 49,- Kč a hlavní hrdinové ve víru osudových událostí ničivé války.

Roku 1934 dostala mladá Ariana Von Gotthardová od své matky zlatý prsten. Její budoucnost se zdála být stejně jasná a zlatá jako nádherný šperk. Zdání však rozbila nacházející válka, která tvrdě zasáhla i do osudů berlínské smetánky. K jejím popředním představitelům totiž Ariana i její rodina patřili.

V Evropě zuří 2. světová válka a Walmar, viceprezident jedné německé banky, se rozhodne se svými dvěma dětmi, Arianou a Gerhardem, utéct z Německa přes Švýcarsko do Ameriky. Chce tak uchránit svého syna před povinností narukovat do války. Pak ale plán změní: aby nacisté neměli podezření, odejde zatím jenom s Gerhardem a Ariana za nimi přijede později. Oběma mužům se podaří úspěšně přejít švýcarské hranice, Arianu však mezitím zavřou. Walmar se chce vrátit pro dceru, jenomže ho na cestě do Německa zastřelí. Asi po měsíci Arianu z vězení pustí, nacisté jim ale mezitím zabavili dům. Když si tam Ariana přijde pro své věci, dozví se, že je zradila jejich dlouholetá služebná. Ariany se naštěstí ujme sympatický důstojník Manfred, zamilují se do sebe a brzy se vezmou.

 

 

Gerhard si ve Švýcarsku také najde přítelkyni. Válka pomalu končí a Manfred chce poslat Arianu do bezpečí do Paříže, při bombardování Berlína je však zabit. Gerhardova přítelkyně Gisele je těhotná. Její otec chce, aby si ji Gerhard vzal a odjel s nimi do Paříže. Nakonec ho přesvědčí a všichni tři odjíždějí. Zanedlouho se do Paříže dostává také Ariana a začíná pátrat po svém otci a bratrovi. Je přesvědčena, že se dostali do Ameriky a vydává se je tam hledat…

Žánr: Drama / Romantický / Válečný

Země původu: USA

Rok vzniku: 1996

Délka: 180 minut

Původní název: (Danielle Steel’s) The Ring

Světová premiéra: 20. října 1996 – USA

Režie: Armand Mastroianni

Scénář: Danielle Steel, Nancy Sackett, Carmen Culver

Produkce: Douglas S. Cramer, Dennis Hammer, Kay Hoffman, Gerald T. Olson

Hudba: Michel Legrand

Kamera: Gideon Porath

Společnost: The Cramer Company / NBC Productions / Stillking Films

Natáčeno: New York City, New York, USA / Paříž, Francie / Praha, Česká republika / Zürich, Kanton Zürich, Švýcarsko

 

 

 

Hrají: Nastassja Kinski (Ariana von Gotthard), Michael York (Walmar von Gotthard), Rupert Penry-Jones (Gerhard von Gotthard), Carsten Norgaard (kapitán Manfred Von Tripp), Tim DeKay (Max Thomas), Alessandro Nivola (Noel), Linda Lavin (Ruth Liebman), James Sikking (Sam Liebman), Jon Tenney (Paul Liebman), Elizabeth Barondes (Tammy Liebman), Leslie Caron (Madame de Saint Marne), Paula Bacon (Brigitte), Julie Cox (Giselle), Stephen Fisher (německý voják), Marinel Fitzsimons (Ariana, ve věku 10 let), Kenneth Haigh (doktor Kopek ), Paula Hamilton (Kassandra), Nigel Hastings (Hildebrand), Marta Hrachovinová (Mannová), Pavel Cajzl (kouřící muž), Iveta Houžvičková (Sarah Thomasová), Václav Knop (agent gestapa), Věra Uzelacová, Viktor Hlobil, a další

Údaje o DVD (vydavatel Bonton Film / Universal):

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky

Titulky: česky

Obraz: PAL DVD 5 4:3

Bonus: žádný