Aha! – Wohnout – Ahoj dědo aneb Co tebe čeká, nás zatím nečeká

Aha! zřejmě ve vydávání hudebních DVD nechce zůstat pozadu za Lidovými novinami, MF Dnes a Bleskem a ve čtvrtek 25. září 2008 nabídne za 52 Kč vůbec první (a doufejme ne poslední) DVD kapely Wohnout.

Základ DVD tvoří koncert Wohnoutu ve vyprodaném Průmyslovém paláci, v jehož rámci kapela oslavila 10 let své existence. V roli gratulantů se představily spřátelené kapely Lety Mimo, Divokej Bill, Tři sestry, Vypsaná fiXa, Waltari a Lenka Dusilová. A právě společné vystoupení Wohnout, Lenky Dusilové a Waltari je jedním z „bonbónků“ tohoto DVD.

O koncertu z pražského Průmyslového paláce se rozhodně nedá říct, že byl bezproblémový a jen patálií se zvukem se ten večer událo dost. To má za následek, že nejsou zaznamenány hostující kapely Vypsaná fiXa a Divokej Bill.

Na druhou stranu, „Ahoj dědo“ je skvěle sestříháno a není nouze o mnoho neobvyklých záběrů, čímž je celý koncert velmi dobře „koukatelný“. Dostalo se na všechny podstatné skladby a i jejich zvuk je výborný. Wohnout zní naživo řízněji než z desek a chyb je minimum. Koncert má mnoho skvělých momentů, ale dlouho avizovaný „dokument“ o cestách kapely je malým zklamáním. Ne, že by to nebyla dobře pospojovaná sranda, ale výsledek je strašně krátký.

Další čtvrthodinku ukrojí záznam historicky prvního koncertu skupiny. DVD pak dále obsahuje všechny klipy, včetně méně známého „Másla na hlavě“, „Bílé vdovy“ a „Plešatých pánů“. Celé je to v zajímavě provedeném obalu a i v menu si užijete docela dost wohnoutích vtípků.

DVD „Ahoj dědo“ je slušně provedená práce a tak akorát zábavy.

Skladby:

Ganga
Festivalová
Vrátnej
Kulibrci
Volali
Duo Egon
Pedro se vrací
U nás na Nouzově
Činely
Rajda
Muflon
Ó, gramofón
Slováci
Jaroušek na tři
Banány
Blázni
Polib si dědu
Ševelení
Sejkonopí
Hory
 
Země: ČR
Rok výroby: 2007
Vydavatel: SONY BMG
Žánr: rock
Skupina: Wohnout
Délka: 175 minut

Údaje o DVD:
Interaktivní menu; Přímá volba scén; Koncert: 10. let a křest CD „Polib si dědo“
Zvuk: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1 a Dolby Digital 2.0 česky
Bonusy: rozsáhlá fotogalerie, biografie, průřez kapelou, koncert č. 1 z Futura (1996), všechny videoklipy ke dni pův. vydání