Blesk pro ženy – Moře lásky: Vítr nad skalisky

Blesk pro ženy a další pondělí 13. října 2008 – na řadě je další zástupce z kolekce jménem Inga Lindström – Moře lásky, tentokrát Vítr nad skalisky (popř. Vítr v zálivu), cena 49,- Kč. Německé romantické drama o bezdětném manželství, sympatickém vdovci a poruše motoru, která měla vážnější důsledky, než se mohlo zdát.

Advokát Erik Bellmann a jeho manželka, návrhářka Hanna, tvoří opravdu pěkný pár. Jsou pohlední, oblíbení a úspěšní. Mají velký byt ve Stockholmu a před sebou vyhlídku na skvělou kariéru. Přesto jejich vztah utrpí osudovou ránu _ Hanna potratí a pak se od lékařů dozví, že se jejich sen o vlastních dětech navždy a nenávratně rozplyne. Rozhodnou se vzít si na celý rok dovolenou a vydat se na jejich jachtě na dlouhou cestu kolem světa, která by jim pomohla vyrovnat se s nepřízní osudu a odpovědět jim na otázku, zda má jejich vztah budoucnost. Ještě než opustí švédské vody, osud opět zasáhne. Hanna zahlédne u břehů Angelnu malého chlapce, který spadl do vody. Bez zaváhání se vrhne z lodi do vln a vytáhne ho na břeh.

Vzápětí se objeví chlapcův otec Niclas a mezi ním a Hannou okamžitě přeskočí jiskra. Možná by zůstalo té jediné jiskry, kdyby motor jachty Bellmannových neměl poruchu a manželé nemuseli zakotvit v nejbližší loděnici na ostrově Muskö. Majitel loděnice Jan Olsson sice závadu objeví velmi rychle, ale náhradní musí objednat a než dorazí, nezbývá manželům než se ubytovat někde poblíž. Naštěstí ví Olsson o jednom malém a milém hotelu. Ubytují se v době, kdy se chystá oslava narozenin majitelky hotelu, paní Lotty, a jsou pozváni na slavnost.

A tady se překvapená Hanna opět setká s Niclasem, vdovcem, který tu sám vychovává svého syna a pracuje jako lékař. Oba si uvědomují, že toto jejich náhodné setkání pro oba znamená mnohem víc, než by bylo vhodné a než jsou ochotni si přiznat.

Žánr: Romantický / Drama

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2004

Délka: 83 minut

Původní název: Inga Lindström – Wind über den Schären

Světová premiéra: 7. března 2004 (epizoda 3 sezony 1 TV série)

Režie: Michael Steinke

Scénář: Christiane Sadlo

Produkce: Claus Beling, Herbert Häußler, Ronald Mühlfellner

Hudba: Richard Blackford

Kamera: Heinz-Dieter Sasse

Společnost: Bavaria Film, Zweites Deutsches Fernsehen

Natáčeno: Stockholm, Stockholms län, Švédsko

Hrají: Valerie Niehaus (Hanna Bellmannová), Dirk Mierau (Erik Bellmann), Alexander Lutz (Niclas Söderlind), Anja Knauer (Siv Olssonová), Diana Körner (Lotta Olssonová), Rolf Becker (Jan Olsson), Jonathan Beck (Pelle Söderlind), Alana Bock (Elsa Sörmlandová), Gabriele Dossiová (Lina), Beatrice Murmann

Údaje o DVD lze předpokládat obdobně jako v minulosti, zvuk 2.0 originál+česky a obraz 4:3