Jáma a kyvadlo, Zánik domu Usherů

Máte-li rádi klasické horory, mohla by vás zaujmout nabídka Levných knih, které vydaly na oboustranném DVD disku filmové adaptace dvou povídek takového mistra hororu, jakým byl Edgar Alan Poe. Na jedné straně disku se nachází Jáma a kyvadlo, na druhé pak Zánik domu Usherů. Cena jen 39,- Kč.

Oba disky jsou DVD 5, takže nějak příliš moc nerozumím tomu, proč nebyl použit raději jeden jednostranný dvouvrstvý disk (DVD 9). Ale nakonec – nemusím taky všemu rozumět …
JÁMA A KYVADLO
Jáma a kyvadlo patří k základním kamenům hororrového žánru. Podobně jako v jiných Cormanových filmech jsme opět svědky hrůzných a zároveň tajemných událostí, které se tentokrát odehrávají na panství Dana Nicholase. / Mladý muž přijíždí do ponurého sídla Rodericka Ushera, aby si odtud odvezl jeho sestru, s níž je zasnouben. Od prvního záběru je však zřejmé, že majitel domu i jeho sestra jsou pronásledování rodovou kletbou, která se jako temný mrak vznáší nad kdysi honosnou stavbou.

Země původu: USA
Rok vzniku: 1961
Originální název: Pit and the Pendulum
Žánr: Horor
Režie: Roger Corman
Hrají: Vincent Price, John Kerr, Barbara Steele

ZÁNIK DOMU USHERŮ
Snímek představuje první Cormanův přepis díla Edgara Allana Poea, k jehož tvorbě se pak v následujících letech několikrát vrátil, ať už k přímé adaptaci literární předlohy nebo je n jako ke zdroji inspirace. Mladý muž přijíždí do ponurého sídla Rodericka Ushera, aby si odtud odvezl jeho sestru, s níž je zasnouben. Od prvního záběru je však zřejmé, že majitel domu i jeho sestra jsou pronásledování rodovou kletbou, která se jako temný mrak vznáší nad kdysi honosnou stavbou.

Země původu: USA
Rok vzniku: 1960
Originální název: House Of Usher
Žánr: Horor
Režie: Roger Corman
Hrají: Vincent Price, Mark damon, Myrna Fahey

Údaje o DVD:
Obraz: barevný, PAL, 16:9, letterbox
Zvuk: DD 2.0 anglicky
Titulky: české
Délka: Zánik domu Usherů 78 minut, Jáma a kyvadlo 77 minut
Typ disku: oboustranný, DVD 5
Regiony: ALL
Bonusy: Z naší nabídky