Země pohádek / Česká televize – Taneček přes dvě pekla

Ani v sobotu 1. listopadu 2008 se na děti nezapomnělo s pravidelnou televizní pohádkovou inscenací na DVD.  I když tyto pohádky jsou poměrně často uváděny v televizi, zvláště v nedělních odpoledních  pohádkových blocích, co je doma, to se počítá. Tentokrát je to Taneček přes dvě pekla. Cena 49,- Kč. Pohádka již letos vyšla jako příbal časopisu Překvapení 10. března 2008 (tenkrát ještě za 99,- Kč). 

Pohádková hudební komedie se odehrává v pekle, kde hrají prim rozpustilé čertice. Vesnický mládenec, který se v pekle ocitne za svou nafoukanost, se do jedné z nich zamiluje. Kdo koho polepšil, se možná už nikdy nedozvíme.

 

 

Zadní strana

Žánr: Pohádka

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1982

Délka: 59 minut

Režie: Jiřina Pokorná-Makoszová

Asistent režie: Yvona Novotná

Pomocná režie: Svatopluk Mikeska

Scénář: Miloš Kratochvíl

Produkce: Alena Kaněrová

Dramaturgie: Jiří CHalupa

Kamera: Milan Dostál

Druhá kamera: František hanák, Jan Hušek, Petr Prima, Jaroslav Šenfelder

Hudba: Vítězslav Hádl

Střih: Vítězslav Romanov

Zvuk: Václav Hála

Kostýmy: Ladislav Branč

Masky: Milan SKlenář, Eva Šidlíková  

Výtvarník: Josef Šimek

Architekt: František Skřípek

Choreografie: Josef Koníček

Hrají: Pavel Trávníček (Kája Fousek), Naďa Konvalinková (Mefistka), Jitka Molavcová (Belzebka), Jana Paulová (Pekelka), Petr Nárožný (Bezezub), Viktor Preiss (Pekeláč), Josef Dvořák (Bohouš), Ota Jirák (Kopejtek), Karolina Slunéčková (Peklinda), Josef Větrovec (Lucifer), Pavlína Filipovská (hlasatelka v televizi), Miroslav Masopust (zpěvák na zábavě), Sylva Sequensová (Hanička), Helena Heribanová (sousedka Balet Laterny Magiky) 

 

 

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Doby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 4:3 

Bonus: Písničky – Do množiny kouzel – 0:55, Nikde se tak netancuje – 1:00, Kdo chodí s nosem vzhůru – 1:29, Jen se motej, toč a kruť – 0:51, Když se ti líbí můj hlas – 1:20, Někdo si myslí, čert se má – 0:46, Tak se čerte snaž – 1:09, My jsme čerti – 0:49, Když je bájo, když je bál – 0:56