Lidové noviny – Angličtina EXTR@ 1

V dnešních Lidových novinách vyšel první díl Angličtiny EXTR@ – interaktivní jazykový videokurz pro DVD přehrávač. Součástí je test z probraných vědomostí, který je otištěn přímo v lidovkách. Cena 49,- Kč.

Interaktivní jazykový videokurz pro DVD přehrávač je moderním kurzem, který Vás naučí používat současnou angličtinu zábavnou a vtipnou formou. Základem kurzu je 30 filmových “sitcom” epizod, které možná znáte i z české televize, a které Vám přináší britská filmová společnost Channel 4. Pro začátečníky až středně pokročilé.

Z pohodlí Vašeho obývacího pokoje poznáte čtveřici mladých lidí ve věku od 19 do 22 let – Bridget, Annie, Hectora a Nicka – a prožijete s nimi spoustu komických situací, jejich lásky i životní strasti. Každá epizoda je doplněna o interaktivní cvičení a rodilými mluvčími namluvený slovníček. Všechny dialogy jsou napsány tak, aby byly srozumitelné a přitom velmi nápadité a vtipné. Navíc si při přehrávání každé epizody můžete zapnout české nebo anglické titulky.

Základem děje 30 filmových epizod jsou příběhy čtveřice mladých lidí ve věku od 19 do 22 let – Bridget, Annie, Hectora a Nicka. Bridget a Annie žijí ve společném bytě v Londýně a Nick je jejich soused. Jejich vzájemnou pohodu však naruší překvapivý příjezd Hektora, který umí jen velmi málo anglicky. Od té doby se vše začne ubírat špatným směrem… Nebo dobrým?! Právě Hektorova snaha používat správnou angličtinu je základem celé dynamiky kurzu. Navíc, si při přehrávání každé epizody můžete zapnout jak české, tak anglické titulky.

    Interaktivní cvičení

Každá ze 30 epizod je doplněna o tři typy interaktivních cvičení, které můžete pohodlně ovládat pomocí Vašeho dálkového ovladače. Každé cvičení se skládá z pěti ozvučených kontextových otázek. Celkem je pro Vás připraveno 450 otázek.

    Ozvučený slovníček

Každá ze 30 epizod je navíc doplněna o slovníček nových slov, která byla v dané epizodě použity. Každé z těchto slovíček je přeloženo do češtiny a namluveno rodilým mluvčím. Výběr slovíček, překlad a ozvučení můžete pohodlně ovládat pomocí Vašeho dálkového ovladače. Celkem je k dispozici 2163 slovíček.