Středeční Aha! – Dva lidi v ZOO

Středeční Aha! vsadí 5. listopadu 2008 na další titul domácí produkce, Dva lidi v ZOO za 49,- Kč. Komedie o veselých i vážných problémech se zvířaty, zoologickou zahradou a dvojčaty, která předstírala, že jsou jen jeden. Film poněkud rozporuplný, pro děti příliš dospělý a pro dospělé moc dětský. První porevoluční počin oblíbené a úspěšné režisérky a scénáristky si příliš pochval nevysloužil i přes výborné herecké obsazení a zajímavý námět.

Hlavní postavou je starý zoolog Montelík, přezdívaný Monty. Seznámit se s ním můžete v okamžiku, kdy se od něj odstěhuje jeho žena Josefína, protože už má dost problémů, které jim působí zvířata ze zdejší ZOO, a kdy k nim mají přijet na návštěvu vnuci Martin a Honza, k nerozeznání si podobná dvojčata. K problémům s dvojčaty, která se rozhodnou před dospělými vydávat za jednoho, však přibudou další. S ředitelem ZOO a hlavní zooložkou, kteří podvodně kšeftují se zvířaty, s mladou inženýrkou Emilkou, která se rozhodne zabránit prodeji šimpanzího mláděte, i se zvířaty samotnými.

 

Žánr: Komedie / Rodinný

Země původu: Československo

Rok vzniku: 1990

Délka: 89 min.

Premiéra v kinech ČR: 1. září 1990

Režie: Marie Poledňáková

Scénář: Marie Poledňáková

Produkce: Jiří Beránek

Hudba: Petr Hapka

Zpěv: Petr Muk

Kamera: Jiří Krejčík

Společnost: Filmové studio Barrandov – výrobní skupina 2. DVS, vedoucí Josef Císař

Hrají: Miroslav Macháček (Monty), Jiřina Jirásková (Josefína), Jan Hartl (Jára), Jan Morávek (dvojče), Martin Morávek (dvojče), Kateřina Macháčková (maminka), Zdena Hadrbolcová (Růžena), Ladislav Mrkvička (Šimon), Helena Růžičková (Burdová), Zdeněk Srstka (Evžen), Marta Sládečková (Emilka), Petr Kostka (ředitel ZOO), Jana Štěpánková (hlavní zooložka), Jaroslava Kretschmerová (Veruna), Jitka Smutná (Kroužilová), Jiří Krampol (František), Roman Skamene (Valda), Uršula Kluková, Vilma Cibulková, Jan Faltýnek, a další

Údaje o DVD (vydavatel Bonton Film):

Zvuk: Dolby Digital 2.0 česky

Titulky: česky

Obraz: 4:3

Bonus: asi nic