K&B Music – Ráj DVD – Randall a Hopkirk – 1. a 2. epizoda

V pátek 14. listopadu 2008 se objeví na novinových stáncích v edici Ráj DVD vydavatelství KaB Music první DVD se slavným TV seriálem z roku 1969 Randall a Hopkirk. DVD budou vycházet každý pátek za 49,- Kč, každé bude obsahovat 2 epizody s původním českým dabingem (František Němec, Václav Postránecký, Jorga Kotrbová) kromě posledních 8 epizod, které u nás nebyly nikdy odvysílány a budou mít tedy českou premiéru.

Druhé DVD s díly číslo 3. a 4. vychází v pátek 21. listopadu 2008.
Třetí DVD s díly číslo 5. a 6. vychází v pátek 28. listopadu 2008.
Čtvrté DVD s díly číslo 7. a 8. vychází v pátek 5. prosince 2008.
DVD s díly číslo 9. a 10. vychází v pátek 12. prosince 2008
Šesté DVD s díly 11. a 12. vychází v pátek 19. prosince 2008.
Sedmé DVD s díly 13. a 14. vychází v pátek 16. ledna 2009.
Nechcete-li shánět DVD každý pátek, můžete využít možností předplatného a celou sadu 13 DVD vám zdarma z Ráje DVD zašlou v březnu 2009, jakmile vyjde poslední DVD celé řady.

Randall and Hopkirk (Deceased) je seriál o soukromých detektivech z konce šedesátých let s Mike Prattem a Kenneth Copem v hlavních rolích jako Jeff Randall a Marty Hopkirk. Série byla vytvořená Dennisem Spoonerem a producentem Monty Bermanem.

V úvodní epizodě je Hopkirk zavražděn při plnění povinností, ale vrací se jako duch. Jediný kdo ho může vidět je jeho partner Randall, kterému se snaží pomáhat v boji proti zločinu ze záhrobí. Série byla produkována společností ITC, která vyprodukovala celekm 26 epizod, které byly poprvé vysílány mezi zářím 1969 a březnem 1970. Společnosti ITC se tak podařilo vytvořit další kultovní sérii jako byly v té době THe Prisoner nebo The Saint. Pilotní díl byl poprvé vysílán na ITV ve Velké Británii 21. září 1969.

Série byla v roce 2000 remakována, obě verze, původní i předělávková byly u nás vysílány. Ale jak už to tak bývá, napodruhé přelitý sáček čaje už nemá tu správnou chuť. Snad i proto, že zde chyběl genius loci šedesátých let predikovaný už typickými barvami filmového materiálu té doby (jaký známe například z Columba). Jen pro úplnost uveďme, že hlavními herci recyklované verze byli Rob Mortimer a Vic Reeves.
Je skvělé mít na své straně ducha, pokud pracujete jako soukromý detektiv, zvlášť v případech, kdy neviditelný spojenec může hravě obrátit situaci ve váš prospěch.
DVD obsahuje 2 epizody:
1. EPIZODA – Můj zesnulý přítel a společník (My Late Lamented Friend And Partner, TV premiéra 21. 9. 1969)
Zdá se, že partnerství Jeffa a Martyho dramaticky končí, když je Marty zabit neznámým pirátem silnic, ale Marty se brzy vrací jako duch v bílém a pomáhá vyřešit svoji vlastní vraždu. Původní dabing, v českém znění: Václav Postránecký, František Němec, Jorga Kotrbová, Jan Teplý, Libuše Švormová.
2. EPIZODA – Potíže se ženami (The Trouble With Women, TV premiéra 20. 2. 1970)
Je užitečné mít po ruce ducha, který vám pomáhá, když hrajete karty, ale tohle je hra, ve které má být Randall zavražděn. Původní dabing, v českém znění: Václav Postránecký, František Němec, Jorga Kotrbová, Carmen Mayerová, Jiří Zahajský.

Režie: Jeremy Summers, Leslie Norman, Roy Ward Baker
Hrají: Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed