Blesk pro ženy – Dům plný vzpomínek

Blesk pro ženy opět v pondělí 24. listopadu 2008 s další romantikou v podání Ingy Lindström a cyklu Moře lásky, tentokrát Dům plný vzpomínek za cenu 49,- Kč. Setkání mladé právničky Christiny a klavíristy Patricka změní oběma nejen plány na léto, ale možná na celý život.


Christina Lundová má před sebou skvělou budoucnost. Právě s vyznamenáním dokončila studium práv a chystá se nastoupit jako právnička do prosperující firmy svého otce. Pracovala by tam společně s partnerem svého otce Torstenem Rosmarkem, se kterým ji pojí daleko víc než jen práce se stejné kanceláři. Christina a Torsten jsou totiž už dlouho nerozlučným párem i v soukromí.

Dříve než se Christina naplno vrhne do práce, chce si vzít krátkou dovolenou a vypravit se do jejich letního domu, který od předčasné smrti její matky nikdo nenavštěvuje. Počítá s tím, že všechny záležitosti s prodejem chátrajícího domu vyřídí za pár dnů a pak se bude moci vrátit. Jenže nakonec je všechno jinak a letní dům zasáhne do jejího života víc než čekala a dokázala si představit. Letní dům je i přes svou zanedbanost nádherným místem plným vzpomínek na šťastné dětství. Christina je domem i jeho okolím okouzlena na první pohled a proto se rozhodne zůstat o něco déle.

Neobyčejnou zkušeností je pobyt ve zdejším krásném prostředí i pro mezinárodně úspěšného klavíristu Patricka Bergdahla, který si tu původně chtěl na pár dnů odpočinout mezi dvěma důležitými koncerty a oslavit se svým bratrem Carlem jeho čtyřicáté narozeniny. Jenže pak se stane neštěstí a težce zraněný Carl musí do nemocnice. Požádá Patricka, aby se mezitím postaral o jeho čtrnáctiletou dceru Ellu. A pak se stane, co se stát muselo. Patrick a Christina se potkají a okamžitě to mezi nimi zajiskří. A čím víc čas spolu stráví, tím víc jsou si blízcí a probouzí se v nich pocity, které hrozí, že převrátí naruby celé jejich dosavadní životy.

Zadní strana

Žánr: Romantický / Drama

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2005

Délka: 88 minut

Původní název: Inga Lindström – Im Sommerhaus

Světová premiéra: 11. prosince 2005 (epizoda 2 sezony 3 TV série)

Režie: Heidi Kranz

Scénář: Christiane Sadlo

Produkce: Claus Beling, Herbert Häußler, Ronald Mühlfellner

Hudba: Richard Blackford

Kamera: Meinolf Schmitz

Společnost: Bavaria Film / Zweites Deutsches Fernsehen / Österreichischer Rundfunk

Natáčeno: Nyköping, Södermanlands län, Švédsko / Stockholm, Stockholms län, Švédsko / Strömsholm, Västmanlands län, Švédsko

Hrají: Denise Zich (Christina Lundová), Simon Verhoeven (Patrick Bergdahl), Leonore Capell (Astrid Claasenová), Günter Clemens (Henner Lund), Janina Stopper (Ella Bergdahlová), Christian Blümel (Tommy Wik), Maren Gilzer (Rita Perssonová), Jens Neuhaus (Torsten Rosmark), Thomas Schreyer (Carl Bergdahl), Thomas Kügel (Dr. Halström), Mia Maichen, Martina Mank

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný