Blesk pro ženy – Skok do štěstí

Blesk pro ženy i v novém měsíci, konkrétně v pondělí 1. prosince 2008, pokračuje s romantikou v podání Ingy Lindström. V cyklu Moře lásky tentokrát Skok do štěstí za cenu 49,- Kč. Setkání s dávnou láskou a snaha o záchranu rodného statku nečekaně změní život mladé jezdkyni, hrdince německá televizní romance.

Louise Stenfelt je úspěšná dostihová jezdkyně, která se chystá ukončit svou sportovní kariéru a se svým životním partnerem a trenérem Markusem Segerstadtem odjet do Dubaje, kde mají převzít velký hřebčinec, jehož správu jim nabídl pohádkově bohatý šejk Abdul. Zprávu o ukončení kariéry hodlá Louise zveřejnit po skončení svého posledního závodu, tradiční soutěže konané na Viktoriině stadiónu ve Stockholmu, který jako už několikrát, vyhraje.

Jenže ji tu dostihne její minulost, která nečekaně změní její budoucnost. Po letech se tu totiž setká se svou dávnou dětskou láskou, sympatickým zvěrolékařem Axelem Hasselrothem, který zastupuje turnajového lékaře. Od něj se dozví šokující zprávu, že její nevlastní matka Marianne se chystá prodat její rodný statek Rosenfeldt, na kterém Louise vyrostla a odkud před třinácti lety právě kvůli Marianne utekla. Po smrti otce se sice vzdala nároku na celý svůj majetek, ale teď, když hrozí, že se statek, který už po několik generací patřil její rodině, dostane do cizích rukou, rozhodne se macechu navštívit.

Mezi ženou, která v životě nahradila její matku, a Louise, které žárlivost nedovolila vytvořit si k nevlastní matce žádný vztah, dojde k ostrému střetu. Vdova se marně snaží vysvětlit, že nemá jinou možnost. Už tři roky se hřebčín snaží udržet nad vodou, ale nevyzná se v koních a stále více se topí v dluzích. Původně se chtěla Louise před odjezdem do Dubaje ještě naposledy vrátit do Rosenfeldtu a rozloučit se s místy svého dětství, ale postupně se ocitá před nečekaným osudovým rozhodnutím. Navzdory napětí tu znovu prožije řadu krásných okamžiků, zejména po boku Axela, který ji stále víc přitahuje. A pak jí Marianne nabídne, aby statek odkoupila sama. Tolik peněz však Louise nemá. Navíc má odjet do Dubaje. Potom se však náhodou zjistí, že jejího koně Pilota někdo dopuje, a ten má proto velmi vážné zdravotní potíže. Není těžké uhodnout, kdo je na vině. Louise se rozhodne zrušit zahraniční pracovní nabídku a zůstat doma, minimálně dokud se kůň nezotaví. S každým dalším dnem, který však na rodném statku stráví, pro ni bude těžší opustit nejen Rosenfeldt, ale především Axela.

Zadní strana

Žánr: Romantický / Drama / Rodinný

Země původu: Německo

Rok vzniku: 2005

Délka: 88 minut

Původní název: Inga Lindström – Sprung ins Glück

Světová premiéra: 13. listopadu 2005 (epizoda 1 sezony 3 TV série)

Režie: Heidi Kranz

Scénář: Christiane Sadlo

Produkce: Claus Beling, Herbert Häußler, Ronald Mühlfellner

Hudba: Richard Blackford

Kamera: Meinolf Schmitz

Společnost: Bavaria Film / Zweites Deutsches Fernsehen / Österreichischer Rundfunk

Natáčeno: Nyköping, Södermanlands län, Švédsko / Stockholm, Stockholms län, Švédsko / Strömsholm, Västmanlands län, Švédsko

Hrají: Doreén Dietel (Louise Stenfeltová), Erol Sander (Axel Hasselroth), Siegfried Rauch (Henrik Hasselroth), David C. Bunners (Markus Segerstadt), Nicola Tiggeler (Marianne Stenfeltová), Florian Kogan (Ole), Kathi Leitner (Maria), Esther Seibt (ošetřovatelka koní), Neithardt Riedel (Per Niklas), Martina Mank (paní Söderleinová), Oliver Betke (Olof Hansson), Laura Leoni (Lisa Hanssonová)

Údaje o DVD:

Zvuk: Dolby Digital 2.0 německy, česky

Titulky: česky

Obraz: barevný PAL DVD5 16:9

Bonus: žádný