Sport – Dan Bárta – Entropicture (CD)

Album Dana BártyEntropicture vyšlo poprvé 5. listopadu 2003. Na pódiu se písně z Entropicture představili na pražském dvojkoncertu 29. a 30. listopadu 2003, kde bylo album oficiálně pokřtěno. Turné k Entropicture se rozjelo 2. února 2004. Po pěti letech vychází jako příbal časopisu Sport, a to v úterý 9. prosince 2008 za 48,- Kč.

Z klokotu devadesátých let se Dan Bárta vynořil jako osobnost, která vnímá a tvoří muziku všemi smysly. Cit, emoce a rozum se v jeho písních vyvažují. A jestli má někdo přirozenou autoritu, pak je to právě zpěvák Dan Bárta, držitel celé letky zlatých Andělů (pět cen Akademie populární hudby). Česká populární hudba v něm našla přirozený idol, respektovaný kritikou a uznávaný posluchači.
Na přelomu tisíciletí Dan Bárta, věrný jen sám sobě a hudbě, zavedl posluchače do světa Illustratosphere, které zpěvák uchopil i textařsky. A posluchači šli za ním, nadšeni jazzovou muzikou, lehkostí a obrazností nových písní. Z projektu vyrostla vyhledávaná koncertní kapela Illustratosphere s kytaristou Miroslavem Chyškou (posléze ho nahradil Jaroslav Friedl), hráčem na klávesy Filipem Jelínkem, pianistou Stanislavem Máchou, basistou Robertem Balzarem a bubeníkem Jiřím Slavíčkem. Album Illustratosphere dosáhlo za krátkou dobu platinového statutu.
Album Dan Bárta & Illustratosphere: Entropicture se dá přirovnat k  obrazárně krajin nebo snů, vtělených do písní s nadhledem a smyslem pro jemnou rovnováhu tónů.

01. Intropicture
02. Innerview
03. Etnika Et Nikola
04. Pilátův sen
05. Živý
06. Za poryvů
07. Dua
08. Městem
09. Nic nového pod pihou (Cliché Hemispheramor)
10. Tábory šestek (feat. Klempa)
11. Planetám
12. Stmívání (feat. Milan Straka)