Sport – Čechomor – Sváteční (CD)

Skupina Čechomor připravila k letošním Vánocům nejen svým fanouškům první tématické album, na němž představuje tradiční i méně známé koledy z Čech, Moravy, Slovenska nebo Polska ve zcela jedinečných úpravách. Vychází v deníku Sport v úterý 16. prosince 2008 za cenu 48,- Kč.

CD složené z lidových koled a vánočních písní z Čech, Moravy, Slovenska a Polska bude bezesporu jedním z nejatraktivnějších titulů na předvánočním trhu. Karel Holas k tomuto jedinečnému projektu uvedl: "Nechceme točit tuctovou vánoční desku. Hledáme méně známé vánoční koledy a chceme, aby nahrávky měly zvuk, který je pro Čechomor charakteristický. Hledali jsme dlouho v archivech, abychom našim posluchačům mohli přinést vánoční koledy nejen z Čech a Moravy, ale i ze Slovenska a Polska. Není to vlastně žádným překvapením, je to jen logické pokračování našeho téměř dvacetiletého objevování českých a moravských lidových písniček i lidových písniček našich nejbližších sousedů," dodává František Černý.

Nahrávka se nese v klasické zvukové náladě ČECHOMORU a představuje kapelu ve vrcholné formě. ČECHOMOR si i tentokrát do studia pozval několik hostů: velmi příjemným překvapením je písnička, v níž se představuje současná nejúspěšnější slovenská zpěvačka a zlatá slavice ZUZANA SMATANOVÁ. Zvukově zajímavý počin je didgeridoo Ondřeje Smeykala a potěší i hlas začínající zpěvačky Elišky Ptáčkové.

Obsah CD:
Všecko k Betlému běží   
Josef můj kochany   
Čas radosti veselosti   
Byla cesta byla ušlapaná   
Šel sem na koledu   
Panenka Maria   
Keď ta jasná hviezda   
Sedzi vrabček na pilíri   
Koleda je vánoce   
Bude zima bude mráz   
Tulemy se tulemy   
Bodejž se zbrunčila bába   
Až my pojedeme na tu koledičku   
Hvezda jasná   
Andělové andělové   
Bonusy: Volek a Oslik   
Bonusy: Vondráši Matouši