Vapet pro každého – Dempsey a Makepeaceová 4. DVD

Už počtvrté se díky Vapetu v edici Pro každého v úterý 16. prosince 2008 setkáme se sympatickou dvojicí kriminalistů – Dempsey a Makepeaceová DVD 4 za 48,- Kč.

Newyorský policajt James Dempsey přijíždí do Anglie jako posila elitní jednotky. Jeho partnerkou je seržantka Harriet Makepeaceová, se kterou se příliš neshodnou ve vyšetřovacích metodách. Postupně ale zjistí, že společně tvoří skvělý tým.

 

Disk obsahuje další dvě epizody:

 

7. BEZ ŠANCE NA ÚTĚK (Nowhere to Run, 15. února 1985)

Dempsey a Makepeaceová musí zabránit pokusu o osvobození nebezpečného arabského teroristy.

 

8. USMIŘTE SE A NEVÁLČETE (Makepeace, Not War, 22. února 1985)

Dempsey a Makepeaceová jsou na stopě překupníků drog, kteří objevili nový způsob pašování.

 

Tři mladí černoši se pokusí vykrást obchodní dům. Podaří se jim odnést jen pár kazet a triček. Vtom se ale objeví skupina korejských vrahounů pracujících pro elegantní ženu jménem Merle a dva z mladíků zabije. Druhý den se má Merle na londýnském letišti setkat s pašerákem drog Schwartzem. Spikings je však dobře informován a muž je včas zatčen. Na jeho místo nastupuje Dempsey. Řecký řidič Davros jej odváží za Merle, kde mají dohodnout konkrétní podmínky zásilky drog pro čínský gang. Co však nikdo netuší: vůdce Číňanů má se Schwartzem nevyřízené účty. Mezitím se Makepeace setká se svým informátorem Ziggym, který jí předá jedno z ukradených triček. Krátce poté Korejci Ziggyho zavraždí a vezmou mu zbývající trička.

 

Merle bere Dempsyho do obchodního domu, kde mu ukazuje trička, do kterých je vpravena pašovaná droga. Konkrétní kusy oblečení jsou označeny emblémem „Make Peace, Not War". V nákupním středisku se objeví i Makepeace. Merle přikazuje svým mužům, aby ji sledovali, ale policistce se podaří utéci. Dempsey však dostává společně s Davrosem úkol zneškodnit nepohodlného čmuchala. Po zinscenované vraždě se mu podaří obhájit předstíranou identitu pašeráka Schwartze…

 

Žánr: TV seriál / Krimi / Dobrodružný

Země původu: Velká Británie

Rok vzniku: 1985

Délka: 93 minut

Původní název: Dempsey & Makepeace

Režie: 7. Gerry Mill / 8. Tony Whamby

Scénář: 7. Dave Humphires / 8. Jesse Carr-Martindale

Společnost: Golden Eagle Films / London Weekend Television

Natáčeno: Kent a Londýn, Velká Británie / New York, USA

Hrají: Michael Brandon (poručík James Dempsey), Glynis Barber (detektiv seržant Harry Makepeaceová), Ray Smith (superindentant Gordon Spikings), Tony Osoba (seržant Charles Chas Jarvis)

7. Michael Melia (Paul Marshall), Gary Shail (Eddie), Tracy Hyde, Nick Stringer (Piglet), Trevor Steedman, Neville Rofalia (Salim Masad), Tony Alleff (Yasir), Michael Halphie (Khalil), Mike Lewin (detektiv), Richard Strange (Gerry), Dawn Hope (Kristy), Tracy Hyde (Julie), Bernard Padden (Midge)

8. William Boyde (Merle), Brian Coburn (Davros), Zienia Merton (Lei Shan), Ralph Michael (Lord Winfield), Chris Tajah (Lenny), Val Joseph (Winston), Stephen Persaud (Ziggy), Vincent Wong (orientálec), Arnold Lee (orientálec), Richard Evans (policejní inspektor), Ian Flintoff (zákazník), Stuart Milligan (Schwartz)

 

Údaje o DVD:

 

Zvuk: Dolby Digital 2.0 anglicky, česky, slovensky (původní dabing Slovenské televize)

Titulky: česky

Obraz: DVD5 PAL 4:3

Bonus: žádný