DVD edice – Automat na lásku

Ani další titul DVD edice neopouští severskou zeměpisnou oblast – pro změnu jde o Finsko. Vzrušující erotický – romantický film se jmenuje Automat na lásku. Vyšlo v pondělí 15. prosince 2008. Cena 49,- Kč.


I studené Finsko může být plné vřelých lidí, hořících láskou.

Každý starý pes mívá těžké časy, když se má naučit novým kouskům. Mladý muž jménem Ari (Mikko Nousiainen) je chronický sukničkář. Drží se zásady, že nikdy nespí s jednou ženou dvakrát. A jeho noční dobrodužství opravud stojí za to. Setkání s Tiinou (Laura Malmivaara) však změní vše. Stane se něco neočekávaného – zamiluje se. Poprvé ve svém životě cítí něco, co ho přiměje začít uvažovat o dlouhodobém vztahu. Ari vynakládá opravdové úsilí pro to, aby jí zůstal věrný.

Ale staré zvyky se vracejí. Musí opustit zaběhlý styl života, aby zastavil komplikace, které přicházejí jako následky jedné jediné noci. Tiina představí Ariho okruhu svých přátel a když se setká se studentkou teologie jménem Hanna-Riikka (Irina Bjorklund), pokušení se vrací. Setká se také s Ilonou (Matleena Kuusniemi), která se má brzy vdávat. Navzdory citům k Tiině si Ari s oběma začne. To vede k nepříjemnému odhalení v den Iloniny svatby.

Tento romantický film ukazuje Finsko v jiném světle, než jak jej vidí cizinci. I studené Finsko může být plné vřelých lidí, vyzařujících lásku. Film je celkem bohatý na sexuální scény a významnějšího kasovního úspěchu se dočkal zejména v domorodém finsku.